© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
22.08.2014 08:00:08

Super bo resnično super

Arsen Perić

Če s(m)o lani zlivali nemalo gnojnice in iskali krivca, zakaj je bila prekinjena šestletna tradicija, je leto dni pozneje zgodba povsem drugačna. Letos bo oziroma bi moral biti uvod v domačo klubsko sezono nekaj posebnega.

Korak naprej oziroma in vendar se premika, če malce priredimo besede Galileja »eppur si muove«. Letošnji superpokalni obračun, na katerem se bosta pomerila nosilec dvojne krone Celje PL in finalist pokala ivanški Sviš, bo namreč gostil Portorož, za to priložnost preoblečeno tamkajšnjo centralno teniško igrišče. Tekma bo torej pod milim nebom, ob sončnem zahodu, (skorajda) na plaži, kar je oziroma bi moralo biti kljub bržkone ne ravno enakovrednemu dvoboju na igrišču zagotovilo za spektakel. Ob vsem dolžnem spoštovanju do ivanške zasedbe, težko je verjeti, da bodo varovanci Miloša Aksentijeviča resneje zagrenili življenje pivovarjem, vseeno pa bo zaradi vsega zgoraj naštetega to dogodek vreden ogleda. Če drugega ne, bo to sploh prva rokometna tekma v Sloveniji pod milim nebom. In tako uvod v sezono, kot ga še ni bilo.

Lani ga denimo sploh ni bilo, uvoda oziroma superpokala namreč, Velenjčani in Celjani se niso mogli dogovoriti glede termina, obračun za prestižno lovoriko pa tudi (še) ni bil del uradnega tekmovalnega koledarja. In ker se na napakah učimo, vsaj tako pravijo, bo letos vse drugače, prihodnjo soboto, 30. avgusta, bodo vse rokometne poti vodile na Obalo. Tekma med Celjani in Ivančani, ki bo ob 20.30, bo sicer le vrhunec dogajanja, v rokometnem večeru bo svoja pričakovanja pred novo sezono predstavilo vseh štirinajst klubov.

Obstaja sicer grožnja, in ta glede na zadnje tedne nikakor ni majhna, da se bo vse skupaj moralo preseliti pod streho. Če bodo vremenske razmere slabe, bo superpokal odigran v športni dvorani v Luciji. Naj še dodamo, da so vstopnice za spektakel v Portorožu že v prodaji, nakup je mogoč na vseh prodajnih mestih mojekarte.si ter na njihovem spletnem portalu.