© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
21.08.2014 16:12:46

Igre brez meja I.

vszi

Slovenski kadeti se te dni mudijo v kitajskem mestu Nandžing, kjer potekajo olimpijske igre mladih. Varovanci Janija Klemenčiča so tekmovanje začeli z visoko zmago, zanesljivo, kar z 21 goli razlike, so namreč premagali vrstnike iz Tunizije.

Končni izid je bil 33:12, Slovenci pa so med glavnimi kandidati za odličja, saj konkurenca na rokometnem turnirju ni ravno najmočnejša. Pravzaprav ravno nasprotno, priznani slovenski rokometni delavec jih je denimo poimenoval igre brez meja, kar najbrž ni ravno daleč od resnice.

Jutri ob 14. uri se bodo Slovenci pomerili še s Katarjem, v skupini A pa so Egipt, Norveška in Brazilija. O današnji tekmi ne gre preveč trošiti besed, bila je to igra mačke z mišjo, Slovenci pa so v prvih tridesetih minutah prejeli vsega štiri gole. Kar je sam po sebi morda še najbolj zgovoren podatek o kakovostni razliki med današnjima tekmecema, vseeno pa slovenskim fantom kapo dol za prikazano predstavo.


Slovenija – Tunizija 33:12 (18:4)

Slovenija: Kastelic (6 obramb), Urbič (11 obramb); Rašo 1, Stojnič, Kavčič 5, Kikanovič 1, Janc 4, Prevolnik 3, Kotar, Malus 4, Sokolič 3, Bedeti 2, Marguč 10, Cvetko.
Tunzija: Saadallah (3 obrambe), Hamed (6 obramb); Ben Dhia 4, Ayari 1, Ghachem 3, Zouaoui 1, Haj Romdane 1, Ben Araar 2.