© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
19.08.2014 21:47:29

Zebra je kralj živali

vszi

Vsaj kar se nemškega rokometnega sveta tiče. Če se namreč po jutru dan pozna, potem bo v Nemčiji to še ena sezona, v kateri bodo tekmeci Kielu zrli v hrbet. V nocojšnjem superpokalnem obračunu v Stuttgartu so namreč zebre brez večjih opravile z lisicami iz Berlina (24:18).

Nesporni vladarji bundeslige v zadnjih letih so že tako močno moštvo poleti le še dodatno okrepili. Prišel je nihče drug kot pa najboljši igralec leta 2013 Domagoj Duvnjak, prišel je sijajni Španec Joan Canellas, družbo oziroma konkurenco Marku Vujinu bo na desnem zunanjem po novem delal Steffen Weinhold. In čeprav seveda še niso v vrhunski formi, daleč od tega, pa so v torek stvari kaj hitro postavili na svoje mesto, pokalni zmagovalci iz Berlina navkljub razpoloženemu vratarju Silviu Heinevetterju niso mogli resneje ogroziti zmage črno-belih.

Berlinčanom se je nedvomno poznala odsotnost poškodovanih prvega organizatorja igre Bartłomieja Jaszke ter poveljnika obrambe Denisa Špoljarića, navkljub temu pa so se sredi drugega dela približali "le" na tri gole zaostanka. A po minuti odmora Alfreda Gislasona in nekaj obrambah prvega imena tekme Johana Sjöstranda so črno-beli znova odbrzeli na varno in tekmo bolj kot ne mirno pripeljali h koncu.

Ostaja pa Berlinčanom v tolažbo dejstvo, da so tokrat izgubili "le" s šestimi goli. Konec maja, v spektakularnem zadnjem krogu lanskega prvenstva, je bila denimo razlika kar štirinajst zadetkov. Nemško prvenstvo, ki bo tokrat zaradi težav Hamburga z licenco štelo deventajst ekip, se prične ta konec tedna.

Kiel - Füchse Berlin 24:18 (13:8)

THW KIEL: Palicka, Sjöstrand (20 obramb); Jicha 5 (1), Klein 4, Canellas 3, Duvnjak 3, Ekberg 3, Weinhold 3, Sprenger 1, Vujin 1, Toft Hansen 1, Wiencek, Dahmke. Trener: Alfred Gislason.
FÜCHSE BERLIN: Stochl, Heinevetter (21 obramb); Drux 4, Petersen 3, Nenadić 2 (1), Romero 2 (1), Igropulo 2, Wiede 1, Zachrisson 1, Nielsen 1, Weyhrauch 1, Horak 1, Löffler, Thümmler. Trener: Dagur Sigurdsson.