© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
18.08.2014 14:00:00

Če se po jutru dan pozna...

Nikola Miljković

Za Sebastianom Skubetom je res pestro poletje. Najprej je skočil v zakonski jarem, kmalu zatem pa je pospravil kovčke in se odpravil prvi inozemski avanturi naproti. Naslednji dve leti bo namreč član danskega kluba Bjerringbro-Silkeborga.

Nadaljeval bo tradicijo slovenskih igralcev v klubu iz osrednje Danske, že pred leti sta črno-beli dres nosila Primož Prošt in Miha Žvižej, ki sta v njem pustila velik pečat. In če se po jutru dan pozna, bo tudi danes 27-letni Skube v deželi Hamleta spisal svojo zgodbo o uspehu.

Čeprav se ni lahko prilagoditi na nov klub, nove soigralce, novo državo in nenazadnje novo kulturo, se je starejši od bratov Skube vsem tektonskim spremembam navkljub hitro znašel. Kar pa niti ni bilo težko, saj... "... gre za odličen klub, v katerem je za vse poskrbljeno, nam igralcem pa tako preostane le, da razmišljamo zgolj in samo o rokometu," kot je za spletno stran novega kluba dejal slovenski reprezentant.

Da se je hitro prilagodil gredo zasluge tudi hitremu tempu igre, ki ga goji Peter Bredsdorff-Larsen, novopečeni trener, ki je bil eden glavnih "krivcev" za Skubetov prihod v klub. "Morda nisem fizično močan kot nekateri drugi, a moja prednost leži v hitrosti. Hitra igra mi ustreza, pravzaprav mislim, da ustreza celotni naši ekipi." Glede na pripravljalno obdobju bi mu težko oporekali, nizajo namreč zmage, med drugim so na kolena spravili veliki Kiel. In čeprav je šlo "le" za prijateljsko srečanje, predstava vzbuja optimizem pred začetkom sezone.

MALO LEVO, MALO NA SREDINI

Sezone, ko bodo vsekakor želeli više od lanskega osmega mesta, tudi zato so poleg Skubeta moštvo okrepili še sloviti Michael Knudsen, pa Søren Rasmussen, Klaus Thomsen, Anders Hallberg,... S slednjim naj bi si delila minute v vlogi organizatorja igre, a ob poškodbah levih bekov Theisa Baagøea in Kristiana Kjellinga sta zdaj nemalokrat skupaj na igrišču. Eden levo, eden na sredini in obratno. Naveza, ki se je vsaj v tem pripravljalnem obdobju izkazala za zelo učinkovito in nemalokrat neulovljivo. "Seveda mi je žal za Theisa in Kristijana, a za zdaj uspešno krpamo luknjo. Ne jaz, ne Anders sicer nisva strelca z razdalje, a lahko po drugi strani s svojo hitrostjo prodirava ali pa pripravljava prostor soigralcem," pravi Skube, ki je sicer s položajem levega zunanjega domač še iz časov Cimosa in seveda tudi iz reprezentance. 


Dansko prvenstvo se prične čez slaba dva tedna, Bjerringbro-Silkeborg pa že v prvem krogu čaka prva ura resnice, v goste namreč prihaja aktualni prvak KIF Kolding.