© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
16.08.2014 00:30:00

Krim v Romuniji topovska hrana

Nikola Miljković

Prenovljeni Krim je visoko izgubil svojo prvo tekmo v novi podobi, premočne so bile romunske prvakinje, igralke Baia Marea. Že v soboto ob 11. uri dopoldne se bodo Ljubljančanke v okviru pripravljalnega turnirja Challenge Trophy pomerile še z ruskim Rostov Donom.

Ljubljančanke so v petkovi tekmi v prvem delu sicer še kolikor toliko držale korak z ambicioznimi domačinkami, v nadaljevanju pa je bilo na igrišču praktično le še eno moštvo. Strelske vaje Romunk bi bil bržkone še najboljši opis, med strelke se je med drugim vpisala tudi domača vratarka, Brazilka Arenhart.

Visok poraz, ki pa je do neke mere pričakovan, ne le zaradi dodobra spremenjene in pomlajene ljubljanske ekipe, ampak tudi ker... "...z žogo še nismo prav na ti, poleg tega so praktično vse igralke novinke. Naša zgodba, pa tudi ideja igre je povsem nova. Dejstvo je, da smo samo nekaj dni trenirali na rokometnem igrišču z žogo, še vse do konca avgusta pa bo prevladoval trening s poudarkom na pridobivanju telesnih moči in izboljševanju kondicijskih sposobnosti," kot je že pred potjo v Romunijo za spletno stran kljubljanskega kluba dejala povratnica na klop Krima Marta Bon.

Slednja je prepričan, da je vsak poraz v pripravljalnem obdobju, pa če je le-ta še tako visok, koristna lekcija. V slogu tistega na napakah se učimo. Oziroma bolje zdaj, kot pa jeseni in pozimi. "Namen je preveriti, kako se bodo naše igralke odzvale na zaostrene pogoje, kako bodo reševale stvari brez poglobljene tehnično-taktične priprave. Zavedamo se, da bodo naše slabosti prišle do izraza, a to se mora zgoditi, da bomo vedeli, katere dele je potrebno usmerjeno popravljati. Večkrat sem že omenila tezo, da se je v pripravljalnem obdobju potrebno upati izgubiti, četudi visoko, da omejitve ekipe ali posameznikov pridejo do izraza. Potem jih lažje in hitreje popravljaš in odpravljaš. Tekmovalno formo pa želimo po drugi strani doseči takrat, ko bo to najbolj pomembno."
 
Turnir se bo končal v nedeljo, ko se bodo Ljubljančanke pomerile z enim izmed trojice Ferencvaroš, Iuventa Michalovce in Astrahanočka.

baia mare - krim 41:26 (17:12)

BAIA MARE: Arenhart 1 (8 obramb), Ungureanu (7 obramb), Dumanska (4 obrambe); Ardean Elisei 8, Artsiukhovič 7 (1), Herrem 5, Nečita 5, Marin 4 (2), Lobach 3, Do Nascimento 3, Tătar 2, Davidenko 1, Szucs 1, Gjorgjievska 1, Oltean, Geiger.
KRIM: Stefanišin (10 obramb), Marinček (9 obramb); Bajramovska 8, Koren 4, Barić 3 (1), Čečkova 3, Luković 2, Urbančič 1 (1), Gregorc 1, Lambevska 1, Beganović 1 (1), Hrnčič 1, Zrimšek 1 (1), Goudjo, Jurić.