© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
22.08.2014 00:15:08

Neporaženi v Francijo

Nikola Miljković

Bila je to sedma tekma in še sedma zmaga pivovarjev v pripravah na novo sezono. Tokrat so Celjani, ki se že danes odpravljajo v Francijo, vzeli mero trebanjskemu Trimu. Mariborčani so se oddolžili madžarskemu Csurgu za poraz v Taboru.

Trimo je v četrtek v Zlatorogu vodil enkrat samkrat, pri rezultatu 4:3, potem pa so pobudo v svoje roke počasi prevzeli Celjani. Aktualni državni prvaki so v prvem delu vodili z največ tremi goli prednosti, odpor Dolenjcev pa so nato dokončno zlomili v drugem polčasu, ko je do izraza prišla tudi neprimerno daljša klop domačih. Branko Tamše in njegovi varovanci se zdaj odpravljajo v deželo galskih petelinov, kjer se bodo v polfinalu turnirja v Lorientu jutri pomerili s francoskim prvakom Dunquerkom, dan kasneje pa bodisi s Silkeborgom Sebastiana Skubeta, bodisi z Nantesom Gorazda Škofa.

MLAKARJEVIH ENAJST

V četrtek je bil razpoložen še en dovčerajšnji član Celja PL, Žiga Mlakar je bil namreč z enajstimi goli najzaslužnejši za zmago vijoličastih na Madžarskem, s katero so se Csurgoiju, za katerega Anže Ratajec tokrat ni igral, oddolžili za poraz v Taboru. Odločitev o zmagovalcu je padla v končnici, v kateri so bili tokrat bolj zbrani Mariborčani, ki so na koncu zasluženo slavili z 32:30. Vijoličaste rokometaše v zadnjem tednu priprav čakajo še tri pripravljalne tekme, pomerili se bodo z reprezentancama Bahrajna in Irana ter starim znancem, serijskim hrvaškim prvakom Zagrebom.

Celje PL - Trimo 34:25 (16:14)

CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Lesjak, Skok; Blagotinšek 5, Ivič 2, Koštomaj 1, Kaučič, Razgor 2 (1), Poteko 1, Miklavčič 3, Sliškovič 5 (1), Zarabec 4 (1), Kodrin 4, Pešić 2, Kasal, Žvižej 5 (1). Trener: Branko Tamše.
TRIMO: Jelovčan, Brana; Sušin 3, Femec, Ferkulj 4, Sašek 2, Murčehajič 4 (3), Skol, Radelj 2 (1), Baznik, Željko 1 (1), Grandovec 1, Florijančič 7, Potočnik 1. Trener: Roman Šavrič.
Sedemmetrovke: Celje PL 4 (4), Trimo 8 (5).
Izključitve: Celje PL 12, Trimo 8 minut.

CSURGOI - MARIBOR BRANIK 30:32 (16:15)

CSURGOI: Balogh, Pallag, Mijatović; Pukhouski 3, Gazdag 5, Borsos, Olah 3, Ostrouško 5, Gebhardt 3, Szollösi 3, Csonka, Füstös, Döme, Megyeri, Nagy 3, Lele 2, Besliu, Pordan 3, Herbert. Trener: Laszlo Sotonyi.
MARIBOR BRANIK: Škalički, Taletovič, Čudič; Cingesar 4, Mišković 3, Žabič 1, Rožman, Fidel 1, Žmavc, Špelić, N. Krabonja, Poklar 6 (2), S. Krabonja, Mlakar 11, Sok 2, Kaleb 4 (2), Verdinek. Trener: Marko Šibila.
Sedemmetrovke: Csurgoi 6 (6), Maribor Branik 6 (5).
Izključitve: Csurgoi 8, Maribor Branik 6 minut.