© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
11.08.2024 11:22:19

Izkušeni Mačkovšek je razkril, kakšen je bil načrt za zadnjo akcijo in kje je šlo vse narobe ...

Profimedia

Borut Mačkovšek o zadnji akciji, ki bi Sloveniji lahko prinesla saj podaljške na tekmi za bron.

Po prekršku Špancev v napadu v zadnjih minuti tekme so imeli slovenski rokometaši napad za izenačenje in za morebitne podaljške. Kapetan Jure Dolenec je po svojem šestem golu s sedemmetrovke znižal na 22:23, po zapravljenem španskem napadu pa je Zorman 19 sekund pred koncem rednega dela zahteval minuto odmora. Po njej je v igro postavil sedmega igralca, po slabo izpeljani zadnji slovenski akciji pa so Španci brez težav zaustavili strel Boruta Mačkovška.

"Ni bilo tako, kot smo si želeli in na koncu je ostalo pet ali šest sekund in moraš probat. Razočaranje je bilo veliko, skupaj smo bili dva meseca. Veliko stvarem smo se odrekli, na koncu pa zmanjka tako malo, da bi se vpisali v zgodovino. Tak je šport. Ne vem, kaj bi sploh povedal razen tega, da sem ponosen na ekipo," je bil razočaran izkušeni Mačkovšek. Kakšen pa je bil sploh dogovor za to zadnjo akcijo? "Tam, ko je Aleks dobil žogo, ki jo je vrgel v tla in naju je tam on 'favliral', bi jaz moral točno tega igralca napasti in križati Jancu. Glede na to, da je naredil prekršek nad nama, to ni bilo več možno odigrati."

"Mislim, da je bila največja težava prvi polčas, ko smo se iskali in imeli veliko zgrešenih 'zicerjev' in izgubljenih žog. Proti takšnim ekipam, kot so Španija, Danska te te napake drago stanejo," je priznal izkušeni obrambni igralec in dodal, da so uspeli preboleti Dansko in da to ni bil razlog za poraz.