© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
11.08.2024 10:23:45

Strta slovenska srca: rokometaši so po nori drami v zadnjih sekundah ostali brez kolajne

Profimedia

Slovenija in Španija sta se v Lillu merili za bronasto kolajno.

Slovenija - Španija 22:23  (12:12)

* Stadion Pierre Mauroy, gledalcev 17.242, sodnika: Hansen in Madsen (oba Danska).
* Španija: Perez de Vargas, Corrales, Maqueda 2, A. Dušebajev 2, Garciandia, Serdio 3, Casado 4, Gomez 5 (3), Tarrafeta, Sanchez-Migallon 2, D. Dušebajev 1, Odriozola 2, Fernandez 2, Rodriguez.
* Slovenija: Ferlin, Lesjak, Blagotinšek, Janc 5, Dolenec 6 (6), Slatinek-Jovičić, Kodrin 3, Gaber, Zarabec, Horžen, Bombač 2, Mačkovšek 2, Novak 1, Vlah 3.
* Sedemmetrovke: Španija 3 (3), Slovenija 6 (6).
* Izključitve: Španija 4, Slovenija 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Podobno kot v prvem polčasu, ko sta bili reprezentanci Slovenije in Španije izenačeni (12:12), se je nadaljevalo tudi drugih 30 minut tekme za tretje mesto. Reprezentanci sta se namreč izmenjevali v vodstvu. Slovenci so dobili 'novo moč' po tem, ko je v svojem petem poskusu prvič zadel Aleks Vlah, nato pa v naslednjem napadu še enkrat. Španci so na začetku drugega polčasa vodili za dva gola, a so se Slovenci vrnili in hitro izenačili.

Tudi deset minut pred koncem je bil izid na semaforju izenačen (19:19), po zadetku Tilna Kodrina pa je Slovenija prvič v drugem polčasu povedla (20:19). Pri 20:20 je imel Vlah napad za novo vodstvo, a so sodniki piskali prestop, Gomez na drugi strani pa je Španijo popeljal v vodstvo. Jure Dolenec je izid poravnal po novi uspešni sedemmetrovki (21:21). Pri vodstvu Španije z 22:21 je bil izključen Miguel Sanchez. Kljub igralcu več je Aleks Vlah zgrešil napad za izenačenje, na drugi strani pa je Alex Dujshebaev Špance popeljal do vodstva s 23:21. Že v naslednjem napadu je sedemmetrovko uspešno izvedel Jure Dolenec (22:23).

Po zapravljenem napadu Španije in prekršku v napadu je imela Slovenija napad za izenačenje. Devetnajst sekund časa so imeli Slovenci časa za gol, ki bi jih popeljal vsaj do podaljška, na drugi strani pa so morali Alexa Gomeza odpeljali z igrišča zaradi poškodbe, ki jo je staknil pri napadu Španije in pri katerem je naredil prekršek v napadu. Slovenci so krenili v napad brez vratarja, a jim ob trdni španski obrambi ni uspelo zadeti. Španija je osvojila bronasto kolajno, Slovenci pa so ostali brez kolajne ...