© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
09.08.2024 23:44:52

Kapetan slovenskih rokometašev razkril, kaj je bilo krivo za dramatični poraz z Dansko

Profimedia

Po slabšem prvem polčasu, ko so slovenski rokometaši zaostajali za 5 golov so uspeli nadoknaditi visok zaostanek proti Danski, a na koncu vseeno ostali praznih rok.

Slovenski rokometaši so bili za mišjo dlako oddaljeni od podaljškov od velikega preobrata na tekmi s favorizirano Dansko, na koncu pa tudi zahvaljujoč sporni sodniški odločitvi ostali brez priložnosti, da odigrajo še dodatnih 5 minut in si takrat izborijo tekmo za zlato. Tako pa se bodo varovanci Uroša Zormana za bron merili v nedeljo ob 9. uri, in sicer s Španijo. 

Kapetan Jure Dolenec je bil takoj po prvi tekmi zelo razočaran: "V tem trenutku sem predvsem razočaran. Mi smo do konca verjeli, to se je videlo tudi na igrišču. Nekaterih stvari nismo delali tako dobro kot na prejšnjih tekmah. V prvem polčasu nam je škripalo predvsem v napadu, tudi v obrambi nekatere stvari skozi celo tekmo niso bile takšne, kot smo se zmenili. To je morda tudi zaradi tega, ker je bil nasprotnik tako kakovosten. Na koncu smo bili za gol prekratki. Verjeli smo, da lahko pridemo do finala, da lahko postanemo olimpijski prvaki. A v nedeljo nam ostaja še ena priložnost in zdaj moramo poskušati čim prej zaspati, čeprav to ne bo lahko, moramo se spočiti."