© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
11.08.2024 10:47:45

Kakšno razočaranje, eden od junakov Slovenije po porazu s Španijo skrušeno dejal: Ko pomisliš, da ...

Profimedia

Slovenski vratar je bil po tekmi s Španijo skrušen.

Španija in Slovenija sta se na letošnji olimpijskih igrah pomerili že dvakrat, obakrat pa so bili boljši Španci. Prvič na prvi tekmi skupinskega dela, drugi poraz pa je precej bolj boleč. Zgodil se je na tekmi za bron, za nameček so imeli Slovenci v zadnjih sekundah priložnost za izenačenje, a so bili neuspešni. Eden od junakov Slovenije, ki je nemalokrat zaklenil svoja vrata in blestel skozi celotno prvenstvo, je bil po tekmi razumljivo skrušen.

"Ne vem, kaj naj si mislim. Razmišljam, kaj je šlo tako zelo narobe. V petek smo bili bolj polni, bolj samozavestni, šli smo precej bolj na glavo. Tokrat nam je malo manjkalo, vsem nam," je uvodoma dejal vratar Klemen Ferlin in športno čestital tekmecem: "Čestitke Španiji, ki je zasluženo zmagala, mi nismo izkoristili svojih priložnosti."

"V igri šest na šest smo skozi celotni prvenstvo igrali super, v tem smo bili res dobri, morda celo najboljši na prvenstvu od vseh reprezentanc. Ampak v napadu smo imeli težave, nimamo kakšnega klasičnega 'bek šuterja', kar je problem," je o težavah Slovenije povedal Ferlin.

Španci so se odlično pripravili, morda je bilo celo odločilno to, kako dobro so zaustavili prvega strelca Slovenije Aleksa Vlaha. "Tudi on je samo človek, tudi on ne more vsako tekmo dajati po sedem ali štirinajst zadetkov. Tudi on je zgolj človek."

Bo že držalo, da četrto mesto na olimpijskih igrah ni slabo. Celo najboljše v zgodovini slovenske rokometne reprezentance na tem tekmovanju, a Ferlinu to v trenutkih po tekmi s Španijo ni pomenilo kaj dosti. "Zagotovo ni slab rezultat. To je res nekaj lepega, to si bomo vsi zapomnili, ampak ko pomisliš, da bi lahko imeli danes medaljo, je drugače. Še se bomo veselili, to četrto mesto pa moramo zdaj nekako 'požreti'."