© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.08.2024 21:39:52

Zdaj je uradno! Rokometaši dobili tekmeca in uro četrtfinalnega obračuna!!

alesfevzer.com

Slovenska moška rokometna reprezentanca je dobila tekmeca in tudi termin v četrtfinalu.

V tem, ki bo 7. avgusta v Lillu, se bo Slovenija pomerila z Norveško, ta tekma pa bo zadnja tekma dneva, na sporedu je ob 21.30!

V četrtfinale so se iz skupine A uvrstile Nemčija, Slovenija, Švedska in Španija, iz skupine B pa Danska, Egipt, Norveška in Francija.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v četrtfinalu olimpijskih iger pomerila z Norveško. Drugi četrtfinalni pari so Nemčija - Francija (13.30), Španija - Egipt (9.30) in Danska - Švedska (17.30), vse tekme bodo na sporedu 7. avgusta.

Olimpijski turnir se iz Pariza seli v Lille, na stadionu Pierre Mauroy bodo med 7. in 11. avgustom vse štiri četrtfinalne tekme, obe polfinalni ter tekmi za zlato in bronasto odličje.

Slovenski rokometaši so osvojili drugo mesto v skupini A. Na petih tekmah je osvojila šest točk, tako kot tretjeuvrščena Švedska in četrtouvrščena Španija.

V troboju za drugo mesto so imeli izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana najboljše izhodišče: Švede so premagali z 29:24, proti Špancem izgubili z 22:25, Švedi pa so ugnali Špance z 29:26.

Prvo mesto v skupini A so osvojili Nemci, petouvrščeni Hrvati in šestouvrščeni Japonci pa so končali nastope na olimpijskih igrah.

Švedska je na današnji prvi tekmi skupine A zanesljivo premagala Japonsko s 40:27 in se prebila med osem. Na drugi je Slovenija izgubila proti Nemčiji z 29:36, v odločilni tekmi za zadnje prosto mesto pa je bila Španija po hudem boju boljša od Hrvaške z 32:31. Zmagoviti gol je štiri sekunde pred koncem dosegel Aleix Gomez.

V skupini B je Egipt najprej premagal Argentino s 34:27. Francija je bila v odločilni tekmi za četrto mesto boljša od Madžarke s 24:20, medtem ko je Danska z rutinsko predstavo opravila z Norveško in zmagala z 32:25.

Rokometaši iz Hamletove dežele so edini, ki so v skupinskem delu dosegli pet zmag.

Vsi rokometni četrtfinalisti se bodo v ponedeljek odpravili v 200 km oddaljeni Lille. Četrtfinalne tekme bodo na sporedu 7., obe polfinalni 9., tekmi za prvo in tretje mesto pa 11. avgusta.