© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.08.2024 20:18:16

Dragan Adžić ponosen na svoje varovanke, ki dvignjenih glav zapuščajo Pariz

alesfevzer.com

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je po porazu proti Švedski s 23:27 končala nastope na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. Črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Dragan Adžić je kljub štirim porazom in eni zmagi v skupinskem delu ponosen na svoje varovanke.

"Moje igralke so dokazale, da se lahko kosajo z močnimi Švedinjami. Žal mi je mojih varovank, da so izgubile, hkrati pa sem izjemno ponosen na njih," je uvodoma dejal Črnogorec.

"Igralke so naredile korak naprej v svojih karierah. Najprej so dosegle zgodovinsko uvrstitev na olimpijske igre, na drugi tekmi olimpijskega turnirja pa tudi zgodovinsko prvo zmago. Dostojno so zastopale slovenske barve in dvignjenih glav odhajajo iz Pariza. Prepričan sem, da olimpijskega turnirja ne bodo nikoli pozabile," je dodal Adžić, ki je pred 12 leti v Londonu črnogorsko izbrano vrsto popeljal do srebrnega odličja.

Slovenske rokometašice so na zadnji tekmi proti Švedinjam drago prodale svojo kožo. Večji del tekme so bile v prednosti, od sredine drugega polčasa pa niso bile kos telesno močnejšim Skandinavkam.

"Prvi polčas je bil skorajda popoln. Danes smo izgubile, a sem ponosna na svoje soigralke. Ob morebitni zmagi bi se lahko uvrstile v četrtfinale, čeprav bi o naši usodi odločali zadnji tekmi v skupini. Lepše bi bilo, če bi turnir končale z zmago, a je, kar je, res mi je žal," je po dvoboju dejal Tjaša Stanko.

Slovenske rokometašice so turnir v mestu luči odprle s porazom proti Dankam z 19:27, v drugem dvoboju pa so bile boljše od Južnokorejk s 30:23. V zadnjih treh tekmah so doživele tri poraze: najprej so visoko izgubile proti Nemkam z 22:41, nato proti Norvežankam z 22:29, danes pa še proti Švedinjam s 23:27.