© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
01.08.2024 22:29:13

Nepričakovane težave v rokometnem taboru. Odpadel eden najboljših Slovencev ,,,

Profimedia

Varovance selektorja Uroša Zormana v petek čaka obračun z Japonsko.

Slovenski rokometaši so z dvema zmagama navdušili na olimpijskih igrah v Parizu, a delo v predtekmovanju še ni končano. Slovence čaka še obračun z Japonci in v nedeljo z Nemci. Nekaj težav s poškodbami ima Borut Mačkovšek, zato na petkovi tekmi proti Japonski ne bo zaigral. Visokorasli levi zunanji igralec, ki je poleg napadalnega učinka tudi nepogrešljiv člen v sredini obrambe, bo dvoboj proti azijskim prvakom primoran izpustiti zaradi težav s kolenom. Po treh tekmah v šestih dneh, na katerih je dosegel 11 golov, se je pojavila oteklina, ki mu onemogoča normalno igranje.

Namesto Mačkovška bo mesto v 14-članski postavi Slovenije proti Japoncem prevzel Nik Henigman, ki je v Parizu nastopil že na uvodni tekmi. Proti Španiji je zamenjal krožnega napadalca Mateja Gabra, ki se je medtem že vrnil na igrišče in pomagal slovenski vrsti do že omenjenih izjemnih zmag.

Fizioterapevtska služba slovenske reprezentance bo vložila vse napore, da s terapijami čim prej odpravi težave slovenskega reprezentanta. Ta se bo lahko v postavo vrnil takoj, ko mu bo to dopuščalo zdravstveno stanje.

Slovenski rokometaši po treh tekmah izjemno izenačene skupine A z dvema zmagama in porazom zasedajo četrto mesto. Uvodoma so s 25:22 klonili proti Špancem, za tem z 31:29 ugnali Hrvate, minulo sredo pa po bleščeči predstavi Švede, nosilce brona z zadnjega evropskega prvenstva odpravili z 29:24. Identičen izkupiček s štirimi točkami imajo še Hrvaška, Španija in Nemčija, Švedska je osvojila dve točki, Japonska pa je brez njih.

Najboljše štiri izbrane vrste iz skupine A se bodo uvrstile v četrtfinale in se nato preselile v Lille, kjer jih na stadionu Pierre Mauroy med 7. in 11. avgustom čakajo izločilne tekme z najboljšimi štirimi iz skupine B. V njej so Francija, Danska, Norveška, Madžarska, Egipt in Argentina.