© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
30.07.2024 13:04:41

S solzami v očeh: Omoregie po bolečem porazu Slovenije spregovorila in odprla dušo

Profimedia

Slovenska rokometna reprezentantka po katastrofi z Nemčijo ni mogla skriti solz.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je doživela pravo ponižanje proti Nemčiji v tretjem krogu olimpijskega turnirja v Parizu. Nemke so slavile kar z 41:22 (16:9), Slovenke pa so v mešani coni skušale najti predvsem odgovore, kaj se je sploh zgodilo.

"Dobro smo začeli, ampak je šlo sredi prvega polčasa vse navzdol. Tam bi se morale malo zaustaviti in zadihati, ne pa dovoliti Nemkam, da nas 'pregazijo'. Potem se je bilo zelo težko vrniti. Nemke so si želele zmago, ker je še niso imele, me pa smo si naredile pritisk, da moramo zmagati. Morali pa bi samo igrati, kot znamo, biti povezane in sproščene, ampak delovale smo, kot da nas je strah. Na trenutke smo bile zelo dobre, nismo pa znale vztrajati," je po bolečem porazu na tretji tekmi s solzami v očeh dejala Elizabeth Omoregie.

Kako se dvigniti? "Ne moremo reči, da smo dobro igrale, dobre so bile Nemke. Govoriti moramo o tem, da potrebujemo boljšo komunikacijo na igrišču in jasna navodila pravi čas. Zagotovo je bilo to daleč od tega, kar znamo, zato je bil tak rezultat, ki si ga na olimpijskih igrah ne bi smeli dovoliti."

V četrtek ob 21. uri jih čaka že naslednji obračun z Norveško. Kako se pripraviti? "Bolj moramo biti organizirane, na igrišču ne smemo početi takšnih neumnosti in napak, ker bosta ekipi, kot sta Norveška in Švedska to takoj kaznovali."