© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
04.08.2024 16:16:06

So rokometaši nalašč izgubili proti Nemcem? Besede selektorja Zormana ne puščajo dvoma!

alesfevzer.com

Slovenija je zadnjo tekmo skupinskega dela proti Nemčiji izgubila z 29:36.

Poraz je našim rokometašem, ki so se že pred to tekmo uvrstili v četrtifnale, prinesel drugo mesto v skupini, na petih obračunih so zbrali 6 točk, prv Nemci pa osem.

S tem se je Slovenija v sredinem četrtfinalu izognila Francozom, aktualnim olimpijskim prvakom in domačinom, šele zgodaj zvečer pa bo jasno, s kom se bo četa Uroša Zormana borila za preboj v polfinale - verjetna tekmeca pa Egipt in Norveška.

"Dejstvo je, da smo že pred tekmo vedeli, kaj nam prinaša. Na koncu bo verjetno prišla marsikatera kritika, ampak mi smo tukaj in vemo, zakaj delamo neke stvari, zakaj je to tako. Mi odločamo in tako smo se skupaj odločili," je dejal Zorman.

dolenec rokomet slovenija oi 24 af
alesfevzer.com

"Fantom nimamo kaj zameriti, drugi polčas je bil zelo dober, pritisnili smo na plin. Hkrati smo še spočili nekatere igralce, mikropoškodbe se bodo sanirale. Ostali so vsi zdravi in to je najpomembneje. Pred nami je četrtfinale, ki smo ga pred olimpijskimi igrami vsi sanjali, tiha želja je bila, da se izognemo Franciji in Danski, to so bile že pobožne želje," je nadaljeval selektor.

rokomet slovenija oi 24 af
alesfevzer.com

"Naredili smo ogromno stvar, čeprav je Francija malo zakuhala, bila četrta, podobno kot že v Riu, kjer smo prav tako igrali odličen turnir, pa sta bili Francija in Danska v drugi skupini druga in tretja. Letos smo rekli, bomo malo pametnejši, modrejši. Seveda se lahko vse obrne, nikoli ne bomo vedeli. Ampak, če izbiramo med domačinom pred 25 tisoč gledalci ali pa neko tujo reprezentanco, je vsem jasno, za kaj gre," je brez zadržkov še pojasnil Zorman, ki ima zdaj dva dni časa, da se ekipa spočije in pripravi na Norveško ali Egipt: "Glede na prikazano imamo realne možnosti za nekaj zgodovinskega. Evo, za nas se šele začenja."

rokomet slovenija oi 24 af
alesfevzer.com

Je bila omenjena slaba izkušnja iz Ria tista, ki jih je vodila k taktiziranju. "Da. Kot sem že dejal, se redko kaj naučimo iz svojih napak, mogoče tudi zdaj ne bomo iz tega povlekli, kar si želimo. Ne bom rekel, da bo zdaj lažje, kajti v četrtfinalu so same močne ekipe, vseh 12 ekip je močnih. Smetana," je nadaljeval Zorman in pokimal ob vprašanju, da bi mu taktiziranje težko kdo zameril. "Lahko iskreno povem? Ne bom … Kot sem že rekel, vemo, zakaj smo tukaj in tako smo se odločili. Če nam kdo očita, naj nam. Še enkrat, daleč od tega, da bo lahko, mogoče pa je v tej smeri vseeno kanček več možnosti za nas."