© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.01.2017 20:52:15

Francozi dolgo trli, a le strli

Reuters

Francozi premagali Švede za polfinale domačega SP.

Gostitelji rokometnega svetovnega prvenstva Francozi so se uvrstili v polfinale. V današnji drugi četrtfinalni tekmi so v Lillu premagali Švedsko s 33:30 (15:16). V polfinalu se bo zmagovalec tega dvoboja pomeril z boljšim iz večernega obračuna med Slovenijo in Katarjem. V polfinalu je po zmagi nad Madžarsko že Norveška.

Francozi so v predtekmovanju prepričljivo premagali vse tekmece in osvojili prvo mesto v skupini, v osmini finala pa so brez večjih težav odpravili Islandce. Podobno prepričljivi so bili Švedi, po drugem mestu v predtekmovanju so v prvi izločilni fazi dobesedno odpihnili Beloruse.

Današnji spopad Francije in Švedske je zato obetal izenačen boj in negotovost do konca. Bolje so začeli gostitelji in za gol ali dva vodili večji del prvega polčasa. Toda po 13:11 se je ustavilo, Švedi pa so zadeli trikrat zaporedoma in prišli do vodstva, Lukas Nilsson, ki je že v prvem polčasu dosegel pet golov, pa je poskrbel že za 16:14, preden so Francozi tik pred iztekom polčasa znižali na gol zaostanka.

V začetku drugega dela so Francozi stopili na plin. Kentin Mahe je bil nerešljiva uganka za obrambo Švedske, sredi drugega dela pa se je tehtnica spet krepko nagnila na stran domače zasedbe, ki je na krilih navijačev na stadionu Pierre Mauroy v Lillu povedla s 23:20. A oddahniti so domači niso mogli, Švedi so se takoj vrnili, že nekaj minut zatem je bilo po zaslugi treh golov Jerryja Tollbringa 26:25 za Švede. Sledila je nova mini serija Francije, Nedim Remili je dosegel dva gola in šest minut pred koncem je bilo na semaforju 29:26. Švedi so nato poskušali vse, da bi se še enkrat približali, toda gol prvega zvezdnika domačih Nikole Karabatića za 32:29 minute pred koncem je že pomenil veliko slavje v Lillu.

Pri Francozih je Mahe dvoboj končal pri devetih golih, Remili jih je dodal šest, za Švede pa je bil najbolj učinkovit Jim Gottfridsson s sedmimi, pri petih je ostal Nilsson.

V današnjem prvem četrtfinalu je reprezentanca Norveške v Albertvillu premagala Madžarsko z 31:28 (17:10). Norvežani se bodo v polfinalu pomerili z zmagovalcem dvoboja med Španijo in Hrvaško.

Ob 20.45 se bosta začela še zadnja četrtfinalna boja med Slovenijo in Katarjem ter Španijo in Hrvaško.