© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
24.01.2017 12:59:10

Vujović: Povem vam, kdaj sem se skregal s katarskim selektorjem

Slovenski selektor Veselin Vujović je znan kot človek brez dlake na jeziku.

In zaradi svoje narave se je Črnogorec večkrat znašel v konfliktnih situacijah, med drugim tudi z zdajšnjim katarskim selektorjem Valerom Rivero.

Omenjena možakarja sta v preteklosti sodelovala pri Barceloni, kjer je bil Rivera trener, Vujović pa prvi zvezdnik moštva. Njune poti sta se znova srečali, ko je Vujović postal trener Ciudad Reala, Rivera pa je sedel na klopi Kataloncev. In takrat sta prišla v spor. O njem je za Sportal spregovoril Vujović.

"V Barceloni sem bil njegov igralec (med letoma 1988 in 1993, op. a.), bila sva velika prijatelja, a nato prišla v konflikt, ko sem vodil Ciudad Real (med letoma 2000 in 2003, op. a.), on pa Barcelono. Nato sva spor zgladila. V ozadju pa vselej ostaja neka tekmovalnost, podobno kot z Linom Červarjem. Valero je iz neznane katarske reprezentance napravil veliko. A če imate možnost pripeljati legijo tujcev, potem je to precej lažje kot na primer iskati igralce po majhnih klubih," je dejal Vujović.

Zdaj sta selektorja Slovenije in Katarja v korektnih odnosih. "Razumeva se povsem korektno. Čeprav ostaja travma konflikta. Valero me je pripeljal v Barcelono, kjer sem imel dobro pogodbo. Pet let sva sodelovala, osvajala evropske lovorike. Morava se spoštovati in imeti dober odnos," je še dodal Vujović.

Ni kaj, danes se torej obeta ne samo hud četrtfinalni boj med Slovenijo in Katarjem, temveč tudi vroč dvoboj obeh selektorjev.