© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
23.01.2017 17:30:55

Veselin Vujović: Ne, nismo favoriti! To mislim, ker ... (foto)

Grega Wernig

Slovensko-katarski četrtfinalni dvoboj se bo v pariški dvorani Bercy v torek pričel ob 20.45.

Slovenski rokometaši po senzacionalnem razpletu nedeljske tekme med Nemci in Katarci niso več "absolutni avtsajderji" torkovega četrtfinala, na stežaj so jim odprta vrata do polfinala, tako kot so to storili pred štirimi leti v Španiji. Tedaj so v četrtfinalu v Barceloni izločili Ruse, nato pa izgubili polfinale s Španci ter tekmo za tretje mesto s Hrvati.

"Za celotno športno javnost smo favoriti, a se s tem ne strinjam, saj bomo igrali proti tekmecu, ki je izločil veliko Nemčijo. Ne iščem alibijev, tega nikoli tudi nisem počel v svojem življenju, enostavno želim zaščiti svoje fante v primeru poraza. Nočem, da bi poraz povzročil določene travme pri mojih igralcih in bil v javnosti označen kot velika zapravljena priložnost. Na torkovi tekmi se bomo borili do naših skrajnih meja in naredili vse, da se prebijemo v polfinale," je dejal Vujović, ki na današnjem treningu ni mogel računati na stebra obrambe Vida Poteka, ki je zbolel.

GW1_1897
Grega Wernig

"Če bi pred tekmo osmine finala med Nemčijo in Katarjem moral izbirati tekmeca, potem bi izbral Katar. Pa ne zaradi tega, ker je lažji tekmec, temveč zaradi tega, ker je veliko boljša izbira kot Nemčija. Gre za zelo zanimivo ekipo, ki po nekaterih tehničnih plateh sploh ni primerljiva evropskim, je pa telesno precej močnejša od naše. Katarju primanjkuje disciplina v napadu, a ima zato v svojih vrstah izjemnega vratarja Šarića, ki jih je tudi popeljal v četrtfinale. A moji varovanci na torkovi tekmi morajo verjeti v svoje napredovanje v polfinale," je še dodal Vujović.