© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
24.12.2014 11:06:48

Tudi mladinci začeli s pripravami

Arsen Perić

Mladinska reprezentanca Slovenije je pričela priprave za najpomembnejšo nalogo prihodnjega leta, kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2015 v Braziliji.

Pred izbranci Slavka Iveziča je zahtevna naloga, saj si bo vozovnico za Brazilijo priborila le ena izmed štirih reprezentanc, ki se bodo od 9. do 11. januarja zbrale v romunskem Pitestiju. Poleg domačinov in Slobencev bodo vizo za Južno Ameriko iskali še Hrvati in Bolgari, predvsem naši južni sosedje in gostitelji pa imajo visoke ambicije ter veliko željo po sodelovanju na največjem možnem tekmovanju v tej kategoriji.

Romuni so prav zaradi tega prevzeli tudi organizacijo kvalifikacijskega turnirja, Hrvati pa bi le stežka preboleli, če se še drugič zapored v mladinski konkurenci ne bi uvrstili na veliko tekmovanje. Evropsko prvenstvo v Avstriji je namreč minilo brez njih. V tem trenutku so še neznanka, saj jih nekaj časa ni bilo na sceni, niso pa neznanka tisti igralci, ki bodo v letošnjo mladinsko izbrano vrsto vpoklicani iz lanske kadetske ekipe, slednja je namreč aktualni svetovni podprvak.

LAŠKO, VELENJE, ŽALEC, GORIŠNICA
Slovenija je priprave pričela s ponedeljkovim dopoldanskim zborom in  treningom v Treh lilijah v Laškem, popoldne pa so se sestali še v Velenju, kjer jim je dvorano odstopil domači prvoligaš. Sledil bo dvodnevni praznični premor, že v petek pa nadaljujejo s pripravami v Žalcu, od koder v petek  na povabilo madžarske rokometne zveze potujejo v Nagyatad, kjer se bodo v soboto in nedeljo dvakrat pomerili s tamkajšnjo mladinsko vrsto. To bosta tudi zadnji preizkušnji pred zaključnim delom priprav, ki bo od 2. januarja najprej v Žalcu nato pa v Gorišnici, od koder bodo 8. januarja krenili na pot v Romunijo.  Dan kasneje se bodo v prvi tekmi kvalifikacij najprej pomerili z Hrvati, naslednji dan z Bolgari, ter zadnji dan kvalifikacij, 11. januarja, še z Romuni.

Od dvajsetih vabljenih se je prve akcije udeležilo 17 igralcev. Blaž Blagotinšek je na pripravah s člansko vrsto, nekaj pa je tudi težav s poškodbami, katerih narava bo znana do konca leta. Na pot v Nagyatada je tako Ivezič povabil še kadetskega reprezentanta Gala Marguča.


SEZNAM

Domen Škorc (Gorišnica), Urh Kastelic (Celje PL), Jure Blaževič (Dobova), Tilen Kodrin (Celje PL), Matic Verdinek (Maribor), Blaž Janc (Celje PL), Vid Levc (Slovenj Gradec), Žan Šol (Slovenj Gradec), Luka Groff (Sasia/Belgija), Nik Henigman (Ribnica), Januš Lapajne (Loka), Rok Ovniček (Slovenj Gradec), Grega Okleščen (Krka), Lucijan Fižuleto (Sevnica), Im Bogdanič Jenko (Slovan), Adam Bratkovič (Koper), Jan Jurečič (Krka), Blaž Blagotinšek (Celje), Gal Marguč (Celje), Rok Gašperšič (Koper), matic Suholežnik (Sevnica)