© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
26.10.2014 15:38:35

Brez Dolenca proti Slovaški in Latviji

Nikola Miljković

Po juniju in dvodejanki z Madžari se je znova zbrala moška izbrana vrsta. V začetek kvalifikacij za EP 2016 brez Jureta Dolenca.

Član Montpelliera se je poškodoval na četrtkovi tekmi francoskega prvenstva in bo zaradi poškodbe v predelu dimelj izpustil tako sredin obračun s Slovaki, kot tudi gostovanje v Latviji nekaj dni kasneje. Selektor Boris Denić namesto Dolenca ne bo vpoklical novega igralca, na desnem zunanjem mu ostaneta Jure Natek in David Miklavčič, pa tudi Vid Kavtičnik, ki ga selektor sicer vidi predvsem kot krilo, je na tem položaju precej domač.

NATEK IN BEZJAK KOT ZADNJA

Glavnina reprezentantov je v Koper prišla v nedeljo zgodaj popoldne, zvečer pričakujejo še Deana Bombača, le člana Magdeburga Jure Natek in Marko Bezjak bosta zaradi klubskih obveznosti prispela v ponedeljek. Po prihodu na Obalo, kamor se elitna zasedba vrača po dveh letih, je bolj jasno sliko dobil tudi zdravstveni bilten, pod drobnogledom pa so bili seveda predvsem tisti, ki so imeli v zadnjih tednih težave z bolj ali manj resnimi poškodbami: Sebastian Skube, Borut Mačkovšek, Uroš Zorman, Dragan Gajić in že omenjeni Dolenec. Razen Škofjeločana je močno vprašljiv tudi nastop njegovega klubskega soigralca Mačkovška, ki ima težave s kolenom, medtem ko naj bi ostali zaigrali.

VRAČA SE CEHTE

Pod svojevrstnim drobnogledom bo tudi Klemen Cehte, član francoskega Aixa, ki se v dres z državnim grbom vrača po dveh letih. Bilo je prav pred začetkom, kot se je pozneje izkazalo, neuspešnih kvalifikacij za EP 2014, ko je v čudnih okoliščinah zapustil tabor in bil od takrat na stranskem tiru. Ni vrag, da bo epilog zdaj drugačen tako glede Brežičana kot tudi razpleta kvalifikacij.