© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
25.10.2014 10:06:35

Gledalec mu je rešil življenje

vszi

Tokrat zaskrbljujoče vesti prihajajo s Švedske. Bilo je na prvenstveni tekmi Lugi - Kristianstad, ko se je na parket zgrudil rokometaš prvega Joacim Ernstsson.

Po žal že prevečkrat videnem scenariju se je 32-letnik zaradi srčnega infarkta nenadoma zgrudil na tla. Po hitri zdravniški pomoči je sicer prišel h zavesti in je lahko komuniciral z okolico, njegovo stanje pa naj bi bilo zdaj stabilno. Nekdanji švedski reprezentant je imel sicer srečo v nesreči, med gledalci na tribunah je bil namreč tudi kardiolog, ki je nemudoma priskočil na pomoč in tako Švedu morda celo rešil življenje.

Tekma je bila seveda prekinjena in nato tudi odpovedana, trener Lugija Tomas Axnér pa je ob tem dejal, da ni bilo prvič, da je Ernstsson na podoben način oslabel med tekmo. "Velik poklon medicinskemu osebju v dvorani," je še dodal trener, kateremu se je odvalil kamen od srca, ko so iz bližnje bolnišnice prišle spodbudne vesti.

Joacim Ernstsson 2
vszi

Upati je, da bo Šved hitro okreval in se morda vrnil tudi na igrišča, ob tem se nam v spomin vrne predvsem Daniela Piedade, ki se je po možganski kapi vrnila na igrišče. Ne le to, z Brazilijo se je dobro leto dni po skoraj tragičnem dogodku zavihtela na svetovni prestol, danes pa jo je moč videti na šestmetrski črti madžarskega Siófoka.

Galerija