© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
26.10.2014 07:16:56

Odrezati Karolino

Arsen Perić

Krimovke, ki so letošnjo sezono lige prvakinj začele s kar malce nepričakovano visoko zmago nad Hypom, v drugem krogu tega tekmovanja gostujejo v Leipzigu. Na obračun, ki se bo v nedeljo začel ob 14.30, odhajajo brez bele zastave.

Nemke so na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakinj presenetljivo izločile madžarski Ferencvaros, ki so ga na njihovem terenu v Budimpešti premagale po boljšem izvajanju sedemmetrovk. Po tej tekmi jim je krivulja očitno krenila navzdol, saj so v prvem krogu visoko z 19:27 izgubile v Volgogradu. Kar 10 od 19 zadetkov na tej tekmi je za Leipzig zabila Poljakinja Karolina Kudlacz, okrog katere se vrti vsa igra Nemk.

Da bo ključ do uspeha prav uspešna zaustavitev Kudlaczeve, je potrdila tudi trenerka Marta Bon. "Leipzig že dolgo časa igra v nespremenjeni kadrovski zasedbi. Ima veliko kakovostnih igralk, ton igre pa mu daje prav Kudlaczeva. Gre za izkušeno igralko, ki zna voditi in odločati tekme. V obrambi ji bomo zagotovo posvetili največ pozornosti, tudi kakšen 'obliž' ni izključen. Nemška ekipa igra zelo raznovrstno v obrambi, od 6-0, 5-1 in 5+1, ima tudi kvalitetno vratarko Katjo Schülke, tako da se glede taktike zagotovo obeta zelo zanimiva tekma," je o nemški ekipi povedala Bonova, ki hkrati opozarja, da je Leipzig v tej sezoni prikazal dva različna obraza. "Po prvih lastovkah je vendarle zelo težko ocenjevati pomlad," je ob tem dodala.

ZGODNJI TERMIN NI MOTEČ

Dobrega razpleta na nedeljski tekmi v Nemčiji se nadeja tudi kapetanka Tamara Mavsar, ki je v Lepzigu gostovala že lani, ko je k zmagi krimovk v povsem drugačni zasedbi s 27:23 prispevala tri zadetke. "Visoka zmaga Dinama nad Leipzigom nas ne sme zavesti. Prepričana sem, da se bodo Nemke pred domačimi gledalci hotele prikazati v drugačni luči in osvojiti prvi par točk. Če bomo ponovile svojo predstavo proti Hypu in temu še kaj dodale, potem verjamem v naš uspeh," je dejala Tamara, najboljša strelka s prve tekme Mirjeta Bajramoska pa dodala, da je Leipzig sicer favorit, a da se mu ob dobri igri v obrambi lahko uspešno upirajo.

Krimovke, pri katerih je vprašljiv nastop Alje Koren, ki ima še vedno težave s poškodbo rame, so se v petek na deveturno pot z avtobusom odpravile po dopoldanskem treningu, pravico na nedeljskem dvoboju v mestu, kjer so leta 2004 osvojile evropski superpokal, pa bosta delili romunski sodnici Cristina Nastase in Simona Raluca Stancu. Zgodnji termin tekme po zatrjevanju Bonove ne bi smel biti moteč.