© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Lisec
Gregor Lisec
17.09.2024 15:00:14

Ljudje v Celju so vajeni zmag, ampak verjamem, da so dovolj pametni ...
Plus

Obkoljen s trenerji ostalih prvoligašev je novi trener Celja Pivovarne Laško, sicer portugalski selektor Paulo Pereira, pred začetkom rokometne sezone na Slovenskem jasno in glasno povedal, da njegova ekipa ne sodi med favorite za naslov državnega prvaka. To ponovil, ko je po naštevanju Gorenja, Trima in Slovana dobil vprašanje, ali Celja res ne vidi v tem krogu. Uvod sezone – zmaga v zadnji sekundi proti Ormožu, remi v Ribnici – je nakazal, da utegne biti pot do vrnitve na prestol v Zlatorogu res naporna. Toda kako dolg(otrajn)a?

Celje je po skromni lanski sezoni, zaznamovani s 14 porazi na 14 tekmah lige prvakov in izgubljenim naslovom državnega prvaka, prodalo svoje najboljše igralce in sestavilo še mlajšo, cenejšo ekipo. A pripeljalo uglednega strokovnjaka iz tujine. Kaj vas je prepričalo v tej zgodbi?

Meni je res v ponos biti tukaj, kjer vidim veliko dobrih ljudi s sanjami. Ki želijo rasti. Zame so to nebesa. Na tej poti bo veliko dobrih, ampak tudi veliko ne tako dobrih trenutkov. Zanima me, kako se bodo ekipa in tudi vsi ostali okrog nje odzvali na te ne tako dobre trenutke. Če bomo predani svojemu delu, smo lahko uspešni. Ampak res se moramo zavedati, da nismo favoriti v boju za naslov prvaka. Ker je v slovenski ligi nekaj ekip z več denarja in bolj izkušenimi igralci. Mi se bomo pa borili.

Ampak ljudje v Celju so vajeni samo osvajanja domačih trofej in tudi nastopanja v ligi prvakov, ki je letos v Slovenijo ne bo. Pričakujete veliko pritiska javnosti in kako se nameravate soočiti z njim?

Če je pritisk pozitiven, mi je všeč. Človek ne more pričakovati, da bo v takem klubu deloval brez pritiska. Ker mora biti. S to ekipo pa se moramo naučiti živeti s tem pritiskom. Ljudje v Celju so vajeni zmag, ampak zdaj je situacija drugačna in verjamem, da so vsi dovolj pametni, da to razumejo. Če bodo ustvarjali negativen pritisk s slabimi besedami proti naši ekipi, pa to ne bo dobro za nas. Sploh ker imamo toliko mladih igralcev. Takole moramo razmišljati: dobre napake so za te igralce lahko dobrodošle. Napake, iz katerih se lahko nekaj naučijo. Ljudje jih morajo sprejeti in razumeti, začenši z nami v klubu, ampak tudi vsi okrog njega.

Kdaj lahko v Celju spet odkrito pričakujejo lovorike oziroma kdaj jih pričakujete vi? Koliko dela in časa bo potrebnega s to ekipo?