© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Lisec
Gregor Lisec
16.09.2024 17:00:27

Kako in kam naprej: Adžiću so se 'čez noč' zrušile domine
Plus

alesfevzer.com

Nočemo biti črnogledi, toda Dragan Adžić si je bil na sivi ponedeljek v Ljubljani ob branju s svojega seznama reprezentantk za naslednjo akcijo primoran nadeti tako zatemnjena očala, da prihodnost res ni videti svetla. Da so svoje zadnje tekme v svojih reprezentančnih karierah odigrale v Parizu, so ga obvestile Ana Gros, Tamara Mavsar, Barbara Lazović, Alja Varagić in Amra Pandžić, negotova je tudi usoda Elizabeth Omoregie …

Da se bo Barbara Lazović po olimpijskih igrah pri svojih 36 letih upokojila, smo vedeli že dolgo. Slovo od izbrane vrste je kmalu po zadnji tekmi v Parizu napovedala tudi Tamara Mavsar (33). Takšnega osipa, kot so ga nazadnje s svojimi nosilkami sprožile praktično vse nosilke igre iz preteklosti z izjemo Tjaše Stanko in Nataše Ljepoje pa po zaključku iger najbrž ni pričakoval niti Adžić sam. Predvsem si ga ni želel.

»Na seznamu je veliko novih, mladih igralk. Lazovićeve seveda ni, ker se je upokojila, ampak ni niti kapetanke Grosove, Mavsarjeve, Varagićeve in Pandžićeve, ki so mi v pogovoru dejale, da so na olimpijskih igrah v Parizu odigrale svojo zadnjo reprezentančno tekmo. Pa tudi Omoregieve in Spreitzerjeve ni zraven,«je na ponedeljkovi novinarski konferenci pred pripravljalno akcijo (začne se prihajajoči v ponedeljek) s prijateljsko tekmo proti Hrvaški (28. septembra v Prelogu) presenetil Adžić. Tako zelo, da smo ga morali vprašati še enkrat, če njegove besede torej pomenijo konec reprezentančnih karier vseh naštetih.»Odločile so se in mi sporočile željo, da njihova zadnja tekma za reprezentanco ostane tista zadnja z olimpijskih iger. Takšna je njihova odločitev, jaz jo spoštujem in absolutno razumem. Zaradi njihovih let in želje, da se ob koncu karier posvetijo klubskemu rokometu,«je ponovil slovenski selektor in pojasnil še, da Omoregieve ni na seznamu zaradi njenih kroničnih težav s kolenom, ali bo še kdaj zaigrala za Slovenijo pa naj bi bilo bolj jasno pred naslednjo akcijo. Spreitzerjeva manjka, ker je za leto dni prekinila kariero. Se pa naj bi postopoma v ekipo vrnila mlada mamica Nina Zulić, ki bo s Tjašo Stanko, Natašo Ljepojo, Majo Vojnovič, Valentino Klemenčič, Majo Svetik ter Ano in Emo Abino primorana (z)graditi novo okostje slovenske reprezentance.

Kaj ta lahko v naslednjih letih sploh doseže, kakšni bodo njeni cilji in kakšen domet?