© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(rp)
(rp)
16.09.2024 17:49:39

Adžić: To je šele začetek, čaka nas še 18 evropskih tekem

Amra Pandžić
Amra Pandžić

Krimovke so v drugem krogu skupinskega dela lige prvakinj proti danskemu podprvaku Nykøbingu, ki so ga odpravile z desetimi zadetki razlike, pokazale povsem drugačen obraz kot na uvodu v Koprivnici proti Podravki.

Tokrat je bila njihova igra precej bolj povezana in všečna, s precej manj tehničnimi napakami in boljšo realizacijo v napadu ter čvrsto igro v obrambi, kjer sta blesteli tudi obe vratarki. Po uradni statistiki EHF je Amra Pandžić zbrala deset obramb (nekateri so ji jih našteli še tri več) in Maja Vojnovič pet, obe danski vratarki pa skupno le osem.



Amra po tekmi ni skrivala zadovoljstva tako nad svojimi obrambami kot nad končnim rezultatom. "Če bi mi kdo pred tekmo rekel, da bomo zmagali s takšno razliko, mu tega ne bi verjela. Res je, da sem si to potihoma želela. Zmagati na takšen način pred domačim občinstvom je res nekaj neverjetnega. Nykøbing je bil pred tekmo malce uganka, pri čemer moram pohvaliti naše analitike, ki vedno izvlečejo prave videe. Na tekmice smo se dobro pripravili, tako tehnično kot tudi taktično. Ko so te v drugem polčasu začele zmanjševati razliko, sem se kar malce prestrašila, čeprav je bila razlika vendarle takšna, da bi jo težko zapravile. Nekaj smo se naučile tudi iz prejšnje tekme v Koprivnici. Kar zadeva nas vratarke, ima trener kar sladke skrbi, kateri bo ponudil priložnost. Z Majo Vojnovič se veliko pogovarjava, med nama obstaja neka iskrenost in odprtost, ob tem navijava ena za drugo. Pred tekmo v Romuniji nas spet čaka dobra analiza, tudi psihično se bo potrebno dobro pripraviti na težek boj. Glede na to, da sem igrala v Romuniji, vem, kako je igrati v Bistrici, ki nikakor nima ekipe za podcenjevanje, ne glede na to, da prvič igrajo v ligi prvakinj. To ekipo že nekaj časa gradijo in samo dodajajo posamezne igralke. Romunska liga je ena boljših v Evropi in na svetu, če ne celo najboljša. Bo težko, a gremo na vse," je odločna povratnica iz Romunije, ki je zadnje tri sezone branila za ekipo Minaur Baia Mare.



Njene soigralke so napravile le sedem tehničnih napak, deset manj od tekmic. To je vsekakor dobra popotnica pred neugodnim gostovanjem v romunski Bistrici pri Glorii, ki je doma odpravila Bukarešto in v gosteh namučila Metz. S petimi zadetki je bila skupaj z Zaadijevo najučinkovitejša nova kapetanka Ana Gros, ki je tekmo s strani Krima označila kot super. "Držali smo se vsega, kar smo se dogovorili in ves teden trenirali. To je bilo timsko delo in čestitke celotni ekipi. Ko smo enkrat naredile razliko, so lahko svoj doprinos prispevale prav vse igralke. Takšne tekme je užitek igrati. Tekem pa je še veliko, že konec tedna nas čaka zelo težko gostovanje v Romuniji, kjer je vedno težko igrati. Gremo tekmo za tekmo in koncentrirati se moramo na vsako tekmo posebej. Nekatere stvari so še vedno lahko boljše, a pomembno je, da napredujemo iz tekme v tekmo. Več časa preteče, bolj smo uigrane. Tokrat smo prikazale veliko boljšo igro kot v Koprivnici," Ana dodaja, da je najbolj pomembno, da imajo v žepu dve zmagi.



Nad videnim se razumljivo ni pritoževal niti trener Dragan Adžić: "Res mi je všeč, da smo tako odigrali proti drugi danski ekipi. Forma se očitno dviguje, tako z ekipo kot posamično. Vse igralke so se držale navodil, ki smo se jih dogovorili, veliko je pomagalo nekaj dobrih treningov in dobra priprava na tekmo. To vsekakor veseli pred zelo težkim gostovanjem, ki nas v soboto čaka v Romuniji. Moje misli so že pri tej tekmi," se Dragan Adžić zaveda, da je to šele začetek. Ob tem je dodal, da jih do zaključka evropske sezone čaka še 18 tekem, pri čemer je upošteval tudi tisti dve na zaključnem turnirju v Kölnu...