© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
17.09.2024 14:58:37

Zorman brez ovinkarjenja Elšniku: Ali si na moji strani, ali pa …

alesfevzer.com

Zanimiv dialog med nekdanjim zvezdnikom slovenske rokometne reprezentance, zdaj njenim selektorjem, in enim od stebrov igre slovenske nogometne izbrane vrste.

Timi Max Elšnik je v svojem zadnjem podkastu gostil Uroša Zormana. V svojem pogovoru sta se dotaknila marsikatere teme, tudi tiste, ki jima je skupna: da imata v lastni domovini veliko oboževalcev, a tudi veliko sovražnikov.

Načel jo je Timi. »Pravijo, da si precej delil navijače. Ali so te ljubili ali pa bili proti tebi. Imaš tudi ti tak občutek in zakaj je bilo tako? Ker si bil vedno iskren in povedal tako, kot je?« je Elšnik vprašal Zormana, ki je imel o tem seveda marsikaj za povedati. Brez ovinkarjenja, kot to pač počne on. »Verjamem, da tudi ti na svoji koži čutiš, da je v Sloveniji problem uspešnega športnika oziroma človeka. To je pri nas nacionalni šport. Moja iskrenost je še danes enaka. In pri meni ni srednje poti. Ali si na moji strani, ali pa nisi in si povsem kontra. Krog ljudi okrog mene me ima rad in to so iskreni ljudje. To mi pomeni največ. Ker ko imaš uspehe, imaš milijon prijateljev, ko imaš krizo in si na dnu, pa bodo ob tebi samo tisti iz tvojega kroga. To se vidi tudi po olimpijskih igrah. Do včeraj nisem bil dober, zdaj najboljši. Vrnimo se na vaše evropsko prvenstvo, ko je imel Šeško kontro. Če bi jih imel še deset, bi jih izkoristil. Bomo zdaj rekli, da je zgrešil zanalašč? Se zgodi. Kritika je vedno dobrodošla, ampak normalna, ampak mi gremo v 90-odstotkih čez mejo dobrega okusa. Treba je ostati normalen in realen tako ob zmagah kot ob porazih,« se je razgovoril Zorman.

Svoje izkušnje s tem je razkril tudi Elšnik. »Precej sva si podobna. Sploh ko sem bil štiri leta in pol na slovenski sceni, pri Olimpiji, in bil bolj medijsko izpostavljen, je bilo tako, da so me imeli ljudje ali zelo radi ali pa ravno nasprotno. Sploh na relaciji Maribor-Olimpija, te nekje ne morejo videti, nekje te pa obožujejo. Pa še jaz sem iz tistih (mariborskih, op. p.) krajev. Se naučiš s tem živeti. Tudi jaz sem večkrat povedal kot si mislim in s tem nekomu stopil na žulj. Če si ti kupil svoje nasprotnike z rezultatom kot selektor, se je meni enako zgodilo čez poletje, ko smo imeli evropsko prvenstvo. Ko igraš za državni grb, vsi navijajo zate. Bila je sto in ena čestitka iz nasprotnega tabora, ampak ko greš potem brati sporočila za nazaj, je bilo pa samo žaljenje. Od tega, da nimaš pojma, do vsa čast. Zanimiva ta psihologija enega navijača. Zdaj, ko sem menjal klub pa lahko navijajo tudi zame,« je govoril novi član Crvene zvezde.

Njun celoten pogovor pa si lahko ogledate spodaj, omenjeni dialog od 10. minute naprej.