© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
13.09.2014 10:59:52

Znanec tu, znanec tam

Drago Wernig TAKA

Na prvi derbi ni bilo treba dolgo čakati. Za marsikoga prihaja prezgodaj, ne Velenjčani ne Mariborčani se bržkone ne bi branili še kakšnega tedna, dveh več, vse kocke pač še niso na svojih mestih, vseeno pa bo nocojšnji obračun že razkril prve obrise razmerja moči.


Obeta se zanimiv večer v Rdeči dvorani. Tudi zato, ker ne bo manjkalo tistih, ki so še pred kratkim bili na drugi, nasprotni strani. Darko Cingesar denimo, ki predvsem zaradi nenehnih zdravstvenih težav v osjem gnezdu v sezoni in pol nikoli ni do konca razvil svojega potenciala. Motiva ne bo manjkalo niti Emirju Taletoviču, ki se je po desetletju v matičnem klubu poleti po minute in svoj prostor med vratnicama podal v štajersko prestolnico. "Zagotovo bom še bolj motiviran. A ne glede na vse, ne glede na to, da gre za derbi, moramo to srečanje vzeti kot vsako drugo."

PARI 2. KROGA

Slovan – Celje PL (danes, 18.30)
Ribnica – Trimo (danes, 19.00)
SVIŠ – Krka (danes, 19.00)
Slovenj Gradec – Ormož (danes, 19.00)
Krško – Izola (danes, 19.00)
Loka – Sevnica (danes, 20.00)
Gorenje – Maribor B. (danes, 20.00)

Borbeni krožni napadalec Blaž Kleč se je po drugi strani junija podal v nasprotni smeri. Kličko je še lani nosil vijoličasti dres, ki ga nekje pri dnu svoje omare bržkone še vedno hranijo tudi Mario Šoštarič, Aleksander Špende in igralsko upokojeni Marko Oštir, ki je v osirju zdaj mož za številne naloge. In potem je tu še Aleš Anžič, ki je še lani skrbel za velenjske, danes pa ima na skrbi mariborske čuvaje mrež. Starih znancev na in ob igrišču torej ne bo manjkalo.

SKUBE NARED

Ne bo pa manjkal niti Staš Skube, velenjska prva violina, ki je pred tednom dni v Slovenj Gradcu dobil močan udarec v nogo, igrišče pa nato zapustil šele ob pomoči soigralcev. Nič kaj prijeten ni bil pogled na na tleh zvijajočega se virtuoza, marsikomu v velenjskem taboru so misli hitro ušle na zaključek lanske sezone, a skrbi so bile tokrat odveč, po dnevu, dveh počitka je mlajši od bratov Skube že v polnem pogonu. "Malo še boli, a seveda bom stisnil zobe. Kar zadeva tekmo, pa bo to pravi derbi, ki pa je po mojem mnenju tako za nas kot za njih prišel malce prehitro. Nismo še popolnoma uigrani in uvodoma bi nam lažje tekme prav prišle, a kaj hočemo, takšen je pač žreb. Cilj je jasen, točke morajo ostati v Velenju."

Kdo je v tem trenutku v boljši formi, je težko reči. Mariborčani v Sevnici in še manj v Železnikih niso imeli niti najmanjših težav, sploh v sredo je bil to bolj kot ne lažji trening, razliki dvanajstih oziroma 25 golov pa sami po sebi zgovorno pričata o (pre)moči. Velenjčani so se po drugi strani pred tednom dni v sosednjem Slovenj Gradcu precej bolj namučili, potrebovali so polčas in še malo, da so strli odpor borbenih Korošcev, k mučenju pa je bržkone veliko pripomoglo tudi to, da so že v tretji minuti ostali brez Skubeta.

Kakorkoli že, prvi derbi sezone bo tisti, ki bo malce odstrl obrise razmerja moči, pa čeprav tekma ob novem sistemu še zdaleč ni usodna oziroma bistveno manj, kot pa bi bila v preteklih letih.