© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
12.09.2014 12:15:53

Okrnjen Memorial Vinka Kandije

arhiv Ekipe

Turnir, ki je zadnja leta zbral klube, ki jih je treniral nekdanji vrhunski trener in na katerem je bila udeležba zadnja leta vrhunska (še lani so ob Krimu igrali Budućnost, Vardar in Hypo), bo letos potekal v zelo okrnjeni zasedbi.

Denarja za plačilo stroškov vrhunskih ekip ni, ekipa tudi ni konkurenčna kot prejšnja leta, zato so se tokrat zadovoljili le z udeležbo klubov iz slovenske lige. Lahko rečemo, da je škoda, ker bo prav ob 30. obletnici kluba udeležba do zdaj najbolj skromna.

Poleg prve in druge ekipe Krima, ki nastopa pod imenom RK Ljubljana, bosta na Galjevici nastopili še ekipi novomeške Krke in Zagorja. Na današnji prvi tekmi se bosta tako ob 15. uri pomerila Krim in Krka, ob 17. uri pa Ljubljana in Zagorje. Tekmi za tretje in prvo mesto bosta jutri ob 16. in 18. uri, pred tem pa se bodo na treh tekmah pomerile tudi mlajše selekcije. Starejše deklice Krima bodo igrale med sabo (11.00), kadetinje Ljubljane z Zagorjem (12.15), kadetinje Krima pa z ustrezno selekcijo Slovenije (13.30). Vstopnine ne bo.

Klub bo tridesetletnico obstoja proslavil na ljubljanskem gradu, kjer bo danes ob 20. uri potekala slavnostna seja. Prav zanimivo pa je, da praktično istočasno ob 19.45 v mali dvorani hale Tivoli rokometni klub Olimpija organizira spoznavni večer pod imenom »Večer zmajčic«, kjer bodo, kot so zapisali v vabilu, predstavili vse ekipe zmajčic in ostalih članov njihove rokometne družine. Poteza kluba, ki letošnje leto praznuje že 65 let delovanja, žal pa je že drugo sezono brez članske ekipe, je sicer vredna pohvale, da se termin, slučajno ali ne, prekriva s terminom proslave Krima, pa izpade, milo rečeno, smešno.