© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
12.09.2014 07:16:50

Prvi pokazatelj razmerja moči

rk-maribor.si

V lanski sezoni so bili to res zanimivi dvoboji, razen morda prvega so bili vsi po vrsti dramatični, vsak zgodba zase, v spominu pa je ostala predvsem nora marčevska tekma.

Ko so Velenjčani sredi Tabora v zadnjih petnajstih minutah zapravili nezapravljivo, pa potem že po izteku igralnega časa po zaslugi Maria Šoštariča nekako le izvlekli remi in rešili, kar se je rešiti dalo. A nobenega dvoma ni, da jim je na do takrat odločnem maršu proti šampionski zvezdici prvič resneje spodrsnilo prav tistega četrtkovega večera v štajerski prestolnici, še več, prav tam so bržkone pustili odločilno točko, ki jih je na koncu stala naslova prvaka.

A vse to je zdaj voda pod mostom, jutri se odpira novo poglavje, ob spremenjenem sistemu tekmovanja pa bo na kocki bistveno manj kot denimo pred slabe pol leta, ko so vijoličasti zadnjič gostovali v Rdeči dvorani in v prvenstvu sploh prvič ugnali velenjske ose. Ni pa spremenjen le sistem, dodobra spremenjena je tudi mariborska zasedba. Poleti so v slovo pomahali Miha Zarabec, Marino Marić, Simon Razgor, Blaž Kleč, Aljoša Štefanič, Tilen Kodrin in Jure Vran, vijoličasti dres pa so si nadeli Emir Taletovič, Matic Verdinek, Darko Cingesar, Dominik Mišković, Igor Žabić in Žiga Mlakar.

Slednji je pred leti veliko obetal, a teh pričakovanj tudi zaradi številnih zdravstvenih tegob nikoli ni v celoti izpolnil, po nekaj povprečnih sezonah pa v Celju ob Davidu Miklavčiču ter Šimetu Iviću zanj ni bilo več prostora. In po ducat letih je zapustil domače gnezdo. Čeprav se je njegovo ime povezovalo tudi z nekaterimi klubi iz tujine, je na koncu zatočišče našel v bližnjem Mariboru, s katerim se je dogovoril za enoletno sodelovanje. In že na uvodnih tekmah pokazal, da še ni pozabil igrati rokometa, da je v njegovi levici še streliva in da bi lahko bil prava okrepitev. Maribor je v uvodnem krogu zdrvel čez Sevnico, prav 24-letni desni zunanji pa je bil ob le dveh zgrešenih strelih z osmimi goli prvo ime srečanja. Če se po jutru dan pozna ...

Zdaj ga po Sevnici in lažjem sredinem treningu v Železnikih s soigralci v soboto čaka prvi pravi izziv v sezoni, ki bo že razkril uvodna razmerja moči na slovenskem rokometnem zemljevidu. Najbrž se oboji ne bi branili še kakšnega dneva, tedna več, a navsezadnje so vsi v istem loncu. "Maribor je sposoben dobro odigrati prav proti vsakemu moštvu, to se je pokazalo tudi že v preteklih sezonah. To je za nas prvi pravi preizkus, kako dobro smo delali v pripravljalnem obdobju, glede na prikazano v zadnjem času bi rekel, da se naša forma stopnjuje. Še posebej v obrambi igramo iz dneva v dan, iz tekme v tekmo bolje in verjamem, da je pred nami zanimivo srečanje. Skušali bomo narediti vse, da še drugič zapored iz Velenja odnesemo obe točki," pravi Mlakar, najboljši igralec prvega kroga po izboru slovenskega rokometnega portala.