© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ru
STA/ru
23.11.2014 15:06:29

Velenjčani premraženi, a zadovoljni iz Rusije

Arsen Perić

Odisejada s srečnim koncem, bi lahko zapisali. Velenjčani so pod Uralom pošteno zakoračili proti skupinskemu delu pokala EHF ter pomladi v Evropi.

To je bila avantura v pravem pomenu besede. Tri tisoč kilometrov po zraku in tleh, sibirske temperature, časovna razlika in na koncu še, seveda ne dobesedno, ruvanje z medvedi. A na dolgi poti nazaj v domovino jih je grelo spoznanje, da je pomlad v Evropi na dosegu roke, epilog prvega dela obračuna s Permskimi medvedi so namreč trije goli prednosti, ki Velenjčanom omogočajo mirno čakanje na soboto ter povratno srečanje.

Led je torej prebit, evropsko epizodo so začeli z zmago, ki je bila glede na kakovost tekmeca tudi pričakovana. »Zadovoljni smo z zmago, z igro pa ne preveč. Nismo bili optimalni, v obrambi so bile še rezerve, kar se vidi tudi po številu prejetih zadetkov. Če potegnem črto, se v Velenje vračamo s tremi zadetki prednosti in naredili bomo vse, da jo ohranimo in nadaljujemo svojo evropsko pot,« je za klubsko spletno stran dejal motor velenjske ekipe Staš Skube in v teh nekaj stavkih povzel bistvo prvega polčasa slovensko-ruskega obračuna.

V svoji prvi evropski tekmi v letošnji sezoni so izbranci Ivana Vajdla hitro prevzeli pobudo, si že v deveti minuti priigrali tri gole naskoka in bili z razpoloženim Klemenom Ferlinom v vratih vseskozi korak, dva pred tekmecem. Trmasti Rusi se sicer niso predajali, vztrajno so jim dihali za ovratnik in sredi drugega polčasa celo povedli (28:27), a Velenjčani tokrat za razliko od sredinega derbija v ključnem obdobju tekme niso popustili in med prtljago so bili zato tudi trije goli zaloge. Lahko bi jih bilo več, lahko manj, so pa še en dokaz, da Gorenje po turobni jeseni ni zakrnelo, morali pa bi tudi zadostovati za preboj v skupinski del.

Permski medvedi - Gorenje 34:37 (14:16)

Perm - dvorana Suharev, gledalcev 1000, sodnika: Baranowski in Lemanowicz (oba Poljska).
PERMSKI MEDVEDI: Permski medvedi: Sorokin, Levšin, Voronin 4, Maksimov, Dementjev 2, Buzmakov, Makarov, Orlov 3, Čistabajev, Bogdanov 7, Krivenko 4, Aslanjan 11, Šindin 3, Popov.
GORENJE: B. Burić, Ferlin, Božović, Medved 6, S. Burić, Szyba 5, Skube 6, Golčar, Šoštarič 3, Papež 2, Kleč, Dobelšek, Gams 2, Nosan 1, Dujmovič 9, Bećiri 3.
Sedemmetrovke: Permski medvedi 5 (3), Gorenje 3 (2).
Izključitve: Permski medvedi 6, Gorenje 12 minut.