© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
03.10.2014 00:10:12

Za profesorja ni prostora na letalu

Grega Wernig

Kiel je nekaj dni po porazu v Zagrebu težko, a vendarle pričakovano vknjižil prvi par točk v ligi prvakov.

Zasedba iz Logrona je bila trd oreh, nemški prvaki so potrebovali več kot polčas in pa ducat golov islandskega asa Arona Palmarssona, da so ga strli. Islandec je devet golov zabil v drugem polčasu, s petnajstimi obrambami pa je svoj delež prispeval tudi vratar Sjöstrand.

Medtem ko so si zebre z zmago kupile nekaj dodatnega časa, pa še naprej vre v taboru Metalurga. Čeprav bo tekma v beloruskem Brestu na sporedu šele v soboto, gostovanje makedonskih prvakov v zadnji evropski diktaturi že danes dviga prah. Čeprav so v klubu še včeraj trdili, da se stanje stabilizira, pa kot vse kaže vse skupaj vendarle ni tako rožnato. Na letalu za Belorusijo namreč ne bo mesta za Pavla Atmana, ki je za poleti napovedal odhod, ter profesorja Darka Stanića, doma pa naj bi ostal tudi poškodovani Renato Vugrinec.

Slednji se je na lastno presenečenje sicer znašel na seznamu potnikov, a kot vse kaže bo vendarle ostal v Makedoniji. Vugi je za makedonske medije tudi potrdil, da ima ponudbe drugih klubov, a da je za zdaj z mislimi še vedno pri Metalurgu. Poudarek je na tistemu za zdaj, podobno kot Darko Stanić, ki je bil šokiran nad odločitvijo. „Šokiran sem, prišlo je kot strela z jasnega, ne meni, ne Atmanu, nihče ni pojasnil odločitve,“ je dejal srbski vratar, ki kot vse kaže končuje zgodbo v dresu Metalurga.

Vsekakor velja omeniti, da Vugi letos za razliko od Stanića in Atmana še ni zaigral v LP in bi lahko že jeseni zaigral za drug "evroligaški" klub.

Makedonski mediji pišejo, da so rokometaši Metalurga zadnjo plačo prejeli meseca maja.


Skupina A

Kiel - Naturhouse 34:32 (20:16)
Meškov Brest ‒ Metalurg (sobota, 17.00)
PSG ‒ Zagreb (nedelja, 19.00)


Skupina B

Barcelona ‒ Wisla Plock (nedelja, 12.30)
Bešiktaš ‒ Kolding (nedelja, 15.10)
Flensburg ‒ Alingsas (nedelja, 19.30)


Skupina C

Vardar – Čehovski medvedi (sobota, 19.00)
Veszprem ‒ Rhein Neckar Löwen (sobota, 21.00)
Montpellier ‒ Celje PL (nedelja, 17.00)


Skupina D

Kielce ‒ Pick Szeged (sobota, 14.00)
Motor Zaporožje ‒ Dunkerque (sobota, 17.00)
Aalborg ‒ Kadetten (nedelja, 16.50)