© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ru
STA/ru
01.10.2014 15:00:49

Dolenec: Zmaga je stvar našega ponosa

Arsen Perić

Montpellier je slabo začel skupinski del lige prvakov, na gostovanju v Mannheimu je visoko izgubil (24:35) z Löwnom.

Pred francoskim podprvakom sta v tem tednu težki nalogi, v četrtek bo gostoval v Nantesu, v nedeljo pa bo v okviru lige prvakov gostil Celjane. Za Montpellier igra pet slovenskih reprezentantov: Dragan Gajić, Matej Gaber, Vid KavtičnikBorut Mačkovšek in Jure Dolenec. Prav zadnji pa je za klubsko spletno stran opravil svoj prvi pogovor v francoskem jeziku.

Škofjeločan se je v imenu cele ekipe najprej posul s pepelom zavoljo slabe predstave v Nemčiji. "Pred uvodno tekmo v ligi prvakov smo bili optimistično razpoloženi, v Mannheimu pa smo prikazali zares slabo predstavo. V naši igri je bilo premalo agresivnosti v obrambi, igra v napadu, predvsem naši streli na gol, pa je bila katastrofalna."

Dolenec je prepričan, da bo njegova ekipa kos nalogama v tem tednu, po "čustveni plati" pa bo zanj zagotovo pomembnejši nedeljski obračun s Celjem.

"Najbolj pomembno bo, da vknjižimo prvi par točk v ligi prvakov. Na nasprotni strani bomo imeli najboljšo slovensko ekipo. Njena hiba je neizkušenost, a vendarle gre za zasedbo, ki premore ogromno dobrih lastnosti, predvsem bi izpostavil njeno hitrost in bliskovite (pol)protinapade. Pred našimi gledalci si v nedeljo ne smemo dovoliti spodrsljaja, zmaga je stvar našega ponosa," je dejal 25-letni desni zunanji, ki je pozorno spremljal začetek slovenskega državnega prvenstva.

Po njegovem mnenju je ključni igralec celjske ekipe novinec Miha Zarabec. "Zanj je to prva sezona v Celju, a se je že dokazal. Zarabec je resda visok le 174 cm, vendar svoj primanjkljaj v višini nadomešča s hitrostjo in tehnično podkovanostjo. Tu je še Luka Žvižej, ki vselej pusti srce na igrišču in je izjemno izkušen. Drugi igralci niso tako znani na mednarodnem prizorišču, a Celjani dobro vedo, da s skupnimi močmi lahko premagajo vsakega tekmeca, prav zato so zelo nevarni."