© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
02.10.2014 09:42:02

Vse bolj ranjena zebra

ehf

Liga prvakov se nadaljuje že nocoj, ko bo v Kielu gostoval španski podprvak Naturhouse.

Ne bo jim lahko, rokometašem iz Logrona, Kiel je namreč ranjen lev oziroma v tem primeru ranjena zebra. Sicer se je tudi v preteklosti že znalo zgoditi, da je črno-beli stroj jeseni sem in tja ostal brez goriva, a najbrž le najzvestejši kronisti pomnijo, kdaj so njegovi rokometaši nazadnje že v uvodnem mesecu sezone igrišče trikrat zapuščali sklonjenih glav.

Podatek je še toliko bolj zanimiv, ker pri porazih na nasprotni strani niso bile ekipe iz najvišjega evropskega razreda, ampak v najboljšem primeru solidne zasedbe Lemga, Balingena in Zagreba. Alarma na severu Nemčije še niso zagnali, a da nekaj ni v redu, je jasno pravzaprav vsakomur, za nameček pa Alfred Gislason poldrugi mesec dni ne bo mogel računati na Filipa Jicho.

In če bi bila še pred meseci ob gostovanju Naturhousa praktično edina neznanka gol razlika, je tokrat vendarle precej drugače. Ne le zaradi skromne forme nemških prvakov. Španci, ki so lani v skupini z Gorenjem zasedli 5. meto, so namreč poleti pošteno okrepili svojo zasedbo, med drugim sta prišla španska veterana Juanin Garcia in Albert Rocas in tudi eden največjih švedskih talentov Philip Stenmalm. Da je to neka povsem druga ekipa kot pred letom dni je bilo razvidno že na prvi tekmi, ko je z osmimi goli nadigrala ambiciozni Meškov.