© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ru
STA/ru
02.10.2014 13:05:47

Slovenski prvak pri (slovenskem) Montpellieru

Arsen Perić

Celjane so na prvi tekmi v ligi prvakov malenkosti ločile do pozitivnega izida proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, v nedeljo pa gostujejo pri Montpellieru. Francosko-slovenski obračun se bo začel ob 17. uri.

Člani francoskega podprvaka, za katerega igrajo nekdanja Celjana Dragan Gajić in Borut Mačkovšek (trenutno je poškodovan) ter še trije slovenski reprezentanti Jure Dolenec, Matej Gaber in Vid Kavtičnik, je še slabše odprl sezono na mednarodni sceni.

Na gostovanju v Mannheimu je s 24:35 izgubil z Löwnom. Še pred dvobojem s Celjem pa ga drevi čaka derbi v domačem prvenstvu z Nantesom. Tekmeca se lahko pohvalita, da sta edina v tekmovanju, ki imata po treh krogih stoodstotni izkupiček. Na tem mestu lahko omenimo, da so Celjaniv generalki za Montpellier sinoči zanesljivo premagali Krško s 43:23.

"Francoska ekipa je izjemno neugodna, še posebej na domačem igrišču. Izjemno hitro prehaja iz obrambe v napad, ima bliskovite nasprotne (pol)protinapade ter goji zelo podoben slog igre kot Celje. Montpellier ima tudi močan slovenski pridih, njegova igra sloni na Gajiću, Dolencu, Gabru in Kavtičniku, ki so nekakšna gonilna sila te ekipe, temu slovenskemu paketu pa je potrebno dodati še vratarja Venia Loserta, krilnega igralca Michaela Guigouja, levega zunanjega Mathieuja Grebilla in srednjega zunanjega Diega Simoneta, tu pa sta še izkušena Tunizijec Issam Tej in Madžar Balasz Laluska. Montpellier na tej tekmi mora zmagati, v kolikor pa mi ponovimo predstavo proti Vardarju v vseh segmentih igre, izjema je le realizacija strelov iz čistih priložnosti, potem smo na dobri poti, da kaj naredimo v Montpellierju," je pred nedeljsko tekmo dejal trener celjskega moštva Branko Tamše.

zarabec_8057 ap
Arsen Perić

Proti Vardarju je v polnem sijaju zablestel Miha Zarabec, ki ga je posebna komisija Evropske rokometne zveze (EHF) uvrstila v postavo kroga, pred gostovanjem v Franciji pa je dejal: "Montpellier goji izjemno hitro igro. Na domačem igrišču kaže veliko boljše predstave kot na gostovanjih, kar je bilo vidno v Mannheimu. V teh dneh bomo do najmanjših podrobnosti analizirali igro francoske ekipe, a navkljub vsemu moramo ostati na realnih tleh. Če bomo odpravili napake, ki smo jih naredili proti Vardarju, potem imamo možnosti za uspeh."

Po ponedeljkovem prihodu iz Montpelliera se bodo Celjani že naslednji dan odpravili v Rusijo, kjer jih v Čehovu v četrtek (9. oktobra) čaka obračun s Čehovskimi medvedi.

Pravico na nedeljski tekmi bosta delila Španca Andreu Marin Lorente in Ignacio Garcia Serradilla.