© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
M.A.
M.A.
03.10.2014 06:30:22

Kirgiz pri Ogrih?

vszi

Vse odkar jim je Slovenija v zadnjih minutah tekme v Rdeči dvorani iz rok izpulila vozovnico za Katar, so naši vzhodni sosedje v iskanju novega selektorja.

Po petih bolj ali manj uspešnih letih je bil namreč neuspeh proti četi Borisa Denića zadnji žebelj v krsto Lajosa Mocsaija, zdaj pa se kot glavni kandidat za njegovega naslednika omenja Talant Dušebajev.

Sloviti Kirgiz, odličen trener in nekoč še boljši igralec, sicer sedi na klopi poljskih Kielc, njegovo spogledovanje z madžarsko zvezo pa naj bi trajalo že dalj časa. Ker ima s serijskimi poljskimi prvaki pogodbo vse do leta 2016, naj bi v poštev prišla le dvojna vloga, kar pa na Poljskem ni nič neobičajnega, prej ustaljena praksa, navsezadnje na dveh stolčkih sedita že Manolo Cadenas (Wisla in Španija) ter Dragan Marković (Azoty Pulawy in BiH).

Da se nekaj kuha, je med vrsticami potrdil tudi Bertus Servaas, mecen Kielc. "Zame to ni novica, za zanimanje Madžarov sem vedel, še preden sem sklenil dogovor s Talantom, navsezadnje eden od členov v pogodbi dovoljuje tudi dvojno vlogo. Sam nimam nič proti, sem pa Talanta opozoril, da bo težko usklajeval obveznosti, kar nas učijo že izkušnje z Bogdanom Wento."

Madžari imajo sicer le še teoretične možnosti za nastop na OI v Riu in v tej luči naj bi novi selektor izbrano vrsto počasi že začel pripravljati na SP 2017, ki ga bo gostila Francija. Ali bo ta selektor Talant ali kdo drug, pa naj bi bilo znano v kratkem.