© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
22.09.2014 11:51:24

Ferencvaroš se bo pritožil

vszi

Krimovke so dobile še zadnjo tekmico v ligi prvakinj. Oziroma, če smo natančni, naj bi dobile, na uradno potrditev, komu bo pripadlo zadnje prosto mesto v skupini A, bo potrebno počakati še vsaj nekaj dni.

Na igrišču so si ga izborile rokometašice nemškega Leipziga, ki so v finalu kvalifikacijskega turnirja po pravi drami oziroma po izvajanju sedemmetrovk premagale madžarski Ferencvaros. A slednji je napovedal pritožbo, izenačujoči gol v podaljšku, ki ga je zabila Karolina Kudlacz, naj bi bil po njihovem mnenju dosežen že po zadnjem zvoku sirene. Srbski sodnici sta vsem protestom navkljub menili drugače, prikimal jima je tudi delegat, rusko ruleto pa so potem kot že rečeno dobile gostiteljice. A Madžari so se pritožili, pravijo, da nameravajo uporabiti vsa pravna sredstva, vseeno pa je težko verjeti, da bodo za zeleno mizo dobili tisto, kar so tako nesrečno in nespretno izgubili na igrišču. Ali imajo tehten argument, pa lahko ob ogledu spodnjega videa presodite sami.

Poleg Leipziga in Krima, bosta v skupini A igrala še avstrijski Hypo in ruski Dinamo iz Volgograda, prve tekme – Ljubljančanke bodo gostile Hypo – pa bodo sredi oktobra.

SPREMENJEN SISTEM

Na še dodamo, da bo v sezoni 2014/15 v veljavo stopil nov tekmovalni sistem. Po uvodnem delu se bosta oblikovali dve skupini s po šestimi ekipami, nato bodo najboljše štiri ekipe napredovale v četrtfinale, zmagovalke četrtfinalnih obračunov pa nato na zaključni turnir četverice, ki ga bo še vsaj dve leti gostila Budimpešta.