© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
19.09.2014 14:32:23

Krim, Zagorje, potem pa dolgo nič

Arsen Perić

Nova sezona, nov sistem, stare težave. Začenja se danesi, trajalo bo vse tja do sredine maja. V bolj kot ne medijski ilegali, z ducatom klubov. Prva A državna rokometna liga za ženske.

Tokrat z dvanajstimi klubi, tokrat za razliko od lani s Krimom že od začetka. Če v moški konkurenci govorimo o ligi dveh hitrosti, kaj potem reči za žensko, v kateri sta Krim in Zagorje svet, če ne kar planet zase.

Pa čeprav to ni več tisti Krim iz zadnjih let, ljubljanski klub je spomladi in še poleti hodil po robu, se v prvi vrsti boril za preživetje in nato na vrat na nos sestavil ekipo, ki naj bi bila kolikor toliko konkurenčna na evropskem prizorišču. A tudi takšne, mlajše, cenejše in seveda tudi slabše, so na sončni strani Alp še vedno korak pred drugimi, kar je bilo razvidno že na superpokalnem obračunu v Ilirski Bistrici ter na Memorialu Vinka Kandije.

PARI 1. KROGA

Velenje – Naklo (petek, 19.30)
Krka – Krim (sobota, 18.00)
Koper – Branik (sobota, 19.00)
Piran – Celje CM (sobota, 19.00)
Zagorje – Ljubljana (sobota, 19.00)
Mlinotest – Žalec (sreda, 20.00)

V vlogi prvih spremljevalk oziroma izzivalk bodo še naprej rokometašice iz Zagorja, ki bi morale biti v prihajajoči sezoni še malce bližje tekmicam iz prestolnice, ne sicer zato, ker bi same naredile izdaten korak naprej, ampak zaradi že omenjenih težav krimovk, za razliko od lanskega leta pa so se v Zasavju tokrat odrekli tudi sodelovanju v regionalni ligi.

Življenje omenjeni dvojici bodo poskušali čim bolj zagreniti v Žalcu, Celju, Novem mestu in Velenju, spet drugje so si za rdečo nit sezone izbrali obstanek v ligi in nabiranje izkušenj, vsi pa si želijo predvsem dobrega rokometa in kakšnega gledalca/sponzorja/članico več.