© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
21.09.2014 11:13:13

Šok terapija uspešna

seha

Odstavitev trenerja Borisa Dvorška je kot kaže predramila mladeniče Zagreba, saj so le-ti poln plen odnesli iz Meškova. Veszprem ruši vse pred seboj.

Pod vodstvom Zlatka Saračevića so serijski hrvaški prvaki na zahodu Belorusije zabeležili drugo zmago v novi sezoni SEHA lige. Čeprav se je zdel prihod Veselina Vujovića le še vprašanje časa, pa bo morda prav uspeh v zadnji evropski diktaturi prepričal Zorana Gobca in druščino, da izdatnejšo priložnost vendarle najprej ponudijo legendarnemu Saraču.

Veszprem po drugi strani melje dalje, šest tekem, šest bolj ali manj zanesljivih zmag, tokrat so se znesli nad Metalurgom. Lino Červar je, kot je v regionalni ligi pri njemu že v navadi, na tribuni pustil nekatere svoje udarne adute, poleg vratarja Darka Stanića denimo tudi Renata Vugrinca, brez nekaterih izkušenejših mož pa se makedonski prvak ni mogel resneje upirati madžarskemu. Slednji je že v uvodu v sezono razkril svojo moč in napovedal najresnejšo kandidaturo tako za vrh SEHA lige, kot tudi za vrh lige prvakov. Najboljši strelec sobotne tekme je bil Gašper Marguč, slovensko desno krilo je za sedem golov porabilo osem strelov.


vikend v seha ligi

Veszprem - Metalurg 33:21 (18:10)
(Gašper Marguč 7 za Veszprem, Renato Vugrinec za Metalurg ni igral)
Meškov Brest - Zagreb 28:29 (14:13)
(David Špiler 1, Simon Razgor 3 gole za Meškov)
Tatran Prešov - Vojvodina 36:30 (19:14)
(Vasja Furlan je poškodovan)
Vardar - Nexe 32:21 (15:11)
(Matjaž Brumen 2 za Vardar)