© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.01.2016 08:53:14

Viole o sporu z NZS: Nerazumno izživljanje nad Mariborom

Grega Wernig

V vodstvu navijaške skupine Viole so pojasnili, zakaj se ne razumejo z Nogometno zvezo Slovenije.

Da odnosi na relaciji Nogometna zveza Slovenije-Maribor spet niso ravno najboljša, ni skrivnost. Sicer pri tem nimamo v mislih tamkajšnji nogometni klub, precej bolj njegove navijače. Navijaška skupina Viole odkrito bije bitko s krovno organizacijo, v luči tega naj bi na tekmi dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 med Slovenijo in Ukrajino med tekmo s tribune z navijači slovenske reprezentance poletelo kar nekaj bakel.

Pri navijaški skupini Viole ne skrivajo, da se z NZS ne razumejo, hkrati so pojasnili ozadje tokratnega "spora". "Razhajanja med NZS in Violami segajo že daleč nazaj v zgodovino. Kljub nesporazumom, znanim zapletom pri svetovnem prvenstvu v Koreji in ignoranci prejšnjega vodstva do Maribora, se je reprezentanco še enkrat več sprejelo v Ljudskem vrtu pri kvalifikacijah za prvenstvo v Južni Afriki. Kljub izredni kemiji, ki je nastala v trenutku, je NZS takoj, ko je to bilo mogoče, odvzela največje tekme Ljudskemu vrtu in jih dala nazaj v Ljubljano zaradi večje kapacitete in večjih možnosti pri prodaji VIP kart. Ponovno se je začelo zapletati pri iskanju skupnega dialoga z vodilnimi glede cene vstopnic za navijaški sektor za tekmo s Srbijo, kjer so naši predlogi za cenejše karte za navijaški sektor naleteli na gluha ušesa in razlago, da mi ne moremo zahtevati cenejših kart in naj gremo na tekmo pod temi pogoji. To je bil tudi povod za ponovni pričetek bojkota tekem reprezentance. Seveda ima pri vsem tem tudi velik vpliv nerazumljivo izživljanje pri kaznih za NK Maribor v slovenski ligi," je vodstvo Viol povedalo v pogovoru za spletno stran fotoultras.si.

viole 3984
Drago Wernig - TAKA

Pa odgovor na očitke, da so bile prav Viole tiste, ki so na omenjeni tekmi z Ukrajinci poskrbele za prekinitev obračuna? "Kot že omenjeno – Viole Maribor tekme reprezentance bojkotiramo, zato tudi posledično kot skupina ne odgovarjamo za prekinitve tekme. To je stvar posameznikov. Prav tako nismo pristojni za to, da raziskujemo, kdo je tekmo prekinil. Za to so pristojni slovenski organi reda in miru. Med ostalimi slovenskimi ultras skupinami je moč opaziti negodovanje nad NZS, predvsem zaradi nerazumljivih potez kadrovanja in vodenja ekipe (Katančevi neuspehi). Konec koncev pa je na vrsti NZS, da se odloči ali potrebujejo navijače ali klovne. Z dragimi vstopnicami na ostalih sektorjih in ikonografijo, ki jo ponujajo (razne Trigi kape, vuvuzele, ploščice za ploskanje in podobno), predstavljajo vse, kar vsak pravi ultras prezira in to je modernizacija nogometa v tej smeri, da stadione spremenijo v cirkuško gledališče, kjer ljudje po končani predstavi vstanejo in odidejo domov. Pravi navijač živi svoje navijaško življenje 24/7 in to vodilnim ljudem na nogometnih zvezah ni jasno oziroma ni v skladu z njihovo profitersko politiko," so kritične Viole.

Navijači Maribora so za konec še pristavili: "Zanimivo je, da apelirajo na nas, da bi na tekmah v Mariboru reprezentanco podprli, kadar pa je tekma v Ljubljani pa močno upajo, da se teh tekem mi ne bi udeleževali, saj se bojijo izgredov na navijaški tribuni. Zaradi tega bi nas morali premeščati na druge sektorje, kar pa bi jim povzročilo veliko organizacijskih nevšečnosti in izpad dohodka. Ne vidimo pa razloga, da nas ne bi namestili v družinski sektor, saj pa smo mi Viole ena velika srečna družina. Nazadnje, ko smo želeli organizirano prisostvovati tekmi in podpirati reprezentanco v Ljubljani, za katero smo imeli karte za navijaški sektor, ne samo, da nam je vstop bil preprečen, še odstranjeni smo bili z brutalnim posredovanjem policije."

viole