© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
08.01.2016 07:54:38

Zoran Mamić: Upam, da je to začetek lepega sodelovanja

Reuters

Pri Dinamu ne skrivajo navdušenja nad prihodom Petra Stojanovića.

Zagrebški klub je znan predvsem po fantastični prodajni politiki in megalomanskih prestopih, ki jih kot po tekočem traku ustvarjajo Dinamovi dragulji. V zadnjem času so začeli Zagrebčani na veliko tudi kupovati in za odškodnine namenjati vse več denarja, kljub vsemu pa je prestop Petra Stojanovića eden najdražjih v zgodovini tega kluba.

Po podatkih s transfermarkta so do zdaj modri iz Zagreba največ plačali za Marka Roga, ki so ga poleti pripeljali iz Splita za vrtoglavih pet milijonov evrov, več kot dva milijona pa naj bi Zagrebčani plačali le še za Roberta Prosinečkega (2,5 milijona evrov), Juniorja Fernandesa (2,5 milijona evrov), Marcela Brozovića (2,4 milijona evrov) in Adriana Calella (2,2 milijona evrov). Glede na to, da naj bi Maribor za Stojanovića po eni različici iztržil 2,1 milijona evrov in v bonusih še 700 tisoč evrov, če se Dinamo v naslednjih petih letih uvrsti v ligo prvakov, po drugi pa 1,6 milijona evrov in 20 odstotkov od naslednje prodaje, je jasno, da je bil Dinamo pripravljen za Stojanovića ponuditi toliko kot le za redko koga.

"Zanj smo plačali veliko, njegova tržna vrednost je velika. Okrog njega se je smukalo veliko klubov, Maribor je dobival številne ponudbe, vse dokler nismo podpisali pogodbe. Imel sem džentelmenski dogovor z Zlatkom Zahovićem in direktorjem Bojanom Banom. Bila sta zelo korektna in želim se jima zahvaliti za sodelovanje. Upam, da bo to začetek lepega sodelovanja med Dinamom in Mariborom," je po podpisu pogodbe s Stojanovićem povedal športni direktor in trener kluba Zoran Mamić.

ŠE VELIKO PROSTORA ZA NAPREDEK
"Gre za zelo kakovostnega igralca, ki je brez dvoma na ravni Dinama. Je mlad, zelo živahen in lahko se razvije v fantastičnega nogometaša. Odigral je že veliko močnih tekem na domačem in mednarodnem prizorišču, zagotovo je igralec, ki gre z roko v roki z Dinamovo politiko. Spremljali smo ga že dlje časa in vedeli smo, za kako kakovostnega nogometaša gre. Je mlad, star je šele 20 let, in prepričani smo, da je prava rešitev za desni bok. Seveda ima še veliko prostora za napredek in prepričani smo, da ko se bo navadil na nov klub, mesto in okolje, bo vse boljši in boljši," je še dejal mlajši izmed bratov Mamić. O svojem novem trenerju je s spoštljivimi besedami spregovoril tudi Stojanović:

Stojanović se je po torkovem obisku Maksimirja, ko je z Dinamom podpisal petletno pogodbo, vrnil v Slovenijo, kjer mora urediti še vso papirologijo za selitev v Zagreb, kamor se vrača 11. januarja, ko bo Dinamo začel zimske priprave za spomladanski del prvenstva. 

951-3-stojanovic (obrez) dw