© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2016 15:29:25

Za koga je pred leti navijal Zidane?

Zinedine Zidane je pred kratkim nastopil službo glavnega trenerja madridskega Reala in tako slavo, ki jo je v tem klubu pridobil kot igralec, še dodatno okrepil. Vendar ...

Navijači so lahko izjemno občutljivi, še posebej ko je govora o njihovih največjih tekmecih. In za navijače belega baleta so to Katalonci, natančneje Barcelona oziroma vse, kar je povezano z njo. Prestopi med kluboma so označeni kot veleizdaje, takšnih potez pa ne gre kar tako oprostiti.

Sporno utegne biti že simpatiziranje, kakršno je pred mnogo leti izrazil Zidane, ko so ga vprašali o klubih izven Francije. "Ko otrok sem v Italiji navijal za Juventus, v Španiji pa za Barcelono," je dejal. Arhivski posnetek je v teh dneh oživel in zaokrožil po spletu.

Medtem ko je 43-letni Francoz z alžirskimi koreninami uspel zaigrati za staro damo iz Torina in tako izživel del svojih nogometnih sanj, dres katalonskega moštva ni nikoli oblekel. Nasprotno, usoda mu je namenila nekaj povsem drugega ...

Jasno je, številni navijači Reala mu bodo to "nespretnost" izpred mnogo let oprostilo, navsezadnje je potem, ko je zaigral za kraljevi klub, iz tekme v tekmo dokazoval svojo pripadnost Madridčanom. Po karieri je ostal v klubu in danes je trener prve ekipe in kot takšen eden pomembnejših osebnosti v svetu nogometa.

In še bolj jasno je, da posnetek bolj ali manj služi kot zabava za tiste, ki Reala ne marajo.