© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.01.2016 08:07:04

Petrić o Srbiji in Sloveniji: Bil sem mlad in naiven, to je bila napaka

Profimedia

Slovenski vratar Denis Petrić danes obžaluje, ker se je pred leti odločil za to, da bo igral za Srbijo.

Čeprav slovenska javnost o njem ne govori veliko, je dejstvo, da je tudi Denis Petrić eden tistih vratarjev, ki na tujem že lep čas dokazujejo, da se pri nas res odlično dela s čuvaji mreže. Ljubljančan, ki je kariero začel pri viški Svobodi, je trenutno član Angersa, v pretekli sezoni pa je bil kot nogometaš Troyesa izbran celo za najboljšega vratarja druge francoske lige.

Ne glede na vse uspehe v Franciji slovenski nogometni navdušenci Petrića še vedno povezujejo z njegovo odločitvijo izpred desetletja, ko se je kot mladi slovenski reprezentant odločil, da bo raje igral za Srbijo. Dresa slednje nato nikdar ni oblekel, si je pa s svojo odločitvijo zaprl tudi vrata v slovensko izbrano vrsto. In danes ne skriva, da je bila to napaka.

"Bil sem mlad in naiven. Obljubljali so mi evropsko prvenstvo in podobno. Mediji so vse skupaj grdo napihnili in je izpadlo, kot je. Takrat je bilo tudi na nogometni zvezi drugače kot je danes, ampak tega marsikdo ne ve. Priznam, da je bila to moja napaka in ni me sram priznati. Nisem pa nikoli branil za srbsko A reprezentanco, tako da so vrata v slovensko reprezentanco ves čas nekako odprta, ampak verjetno bi po moji takratni odločitvi vse skupaj izpadlo čudno," je v pogovoru za Nogomanio dejal 27-letnik, ki je bil v Franciji tudi član Auxerra, Cassis Carnouxa in Istresa.