© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
28.08.2015 12:47:27

Čeh: Potrebujemo zaušnico

Drago Wernig - TAKA

Drava je po dveh krogih v 2. SNL na drugem mestu na lestvici, na vrhu je njihov jutrišnji gost Ankaran.

Ptujčani so ob koncu tedna drugič zmagali, vsega izkupička so se veselili v Veržeju. "Ko bodo dravaši v Vučji vasi zavili z avtoceste, mora biti 1:0 za nas," se je v pričakovanju tekme malce pošalil domači trener Zlatko Gabor. "V Veržej smo se odpravili po stari cesti," se je nasmejal Nastja Čeh, ki ostaja eden od stebrov moštva, čeprav je dozdajšnje preizkušnje začenjal na klopi: "Pozno sem se pridružil pripravam, toda velik del zamujenega sem že nadoknadil, telesna pripravljenost je znova na primerni ravni."

 
ŠE VEČ JIH BO
Kurenti zadovoljstva zaradi obetavnega začetka prvenstva ne skrivajo, vendar niso evforični. "Seveda je lepo, da smo na treh preizkušnjah osvojili sedem točk in da še nismo okusili grenkobe poraza. Menim, da smo prijetno presenetili, toda v prvi vrsti je pomembno, da smo dokazali, da imamo konkurenčno ekipo. Vendar ciljev zaradi tega ne spreminjamo, osnovni namen ostaja zagotoviti si obstanek. Hkrati nas čaka še ogromno dela na številnih drugih področjih. Organizacijsko raven kluba si prizadevamo dvigniti na višjo raven, prav tako je treba urediti še marsikaj, da bomo lahko razmišljali o boljših tekmovalnih dosežkih. In seveda zagotoviti stabilnost. Tega se zelo dobro zavedamo, trudimo se po najboljših močeh, prav tako nas veseli odziv gledalcev. In verjamem, da jih bo iz tekme v tekmo več. Začutiti morajo, da se dogaja nekaj pozitivnega. Nogomet želimo vrniti na Ptuj. Dober nogomet," pravi 37-letni vezist, ki je v dresu z reprezentančnim grbom odigral 46 tekem in dosegel šest golov.

TRIKRAT NI NAKLJUČJE
Zanimivo je, da se je Drava kljub sedmim osvojenim točkam na vseh treh tekmah znašla v zaostanku. "Kot pravi trener, očitno potrebujemo zaušnico, da se prebudimo. Temu se moramo izogniti, ne sme se nam več dogajati, čeprav je po drugi strani res, da takšne vrnitve dokazujejo pravšnjo miselnost. Uspelo nam je trikrat, kar vsekakor ni naključje. Brez odlične telesne pripravljenosti to ne bi bilo mogoče, tudi ozračje v ekipi je zares odlično. Uživamo v delu," je zaključil Nastja Čeh.