© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.08.2015 21:03:33

Odšel bo sam, če bo nezadovoljen

Nikola Miljković

Srečko Katanec strnil misli po podpisu nove pogodbe, s katero bo slovensko nogometno reprezentanco vodil tudi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018.

Dvomov torej ni več, slovensko nogometno reprezentanco bo tudi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 vodil Srečko Katanec. Čeprav slednjemu Slovenije ni uspelo popeljati na SP 2014 (res je, da kvalifikacij ni začel on) in čeprav je tudi Euro 2016 vse prej kot zagotovljeno, ima Katanec več kot očitno vso podporo svojih nadrejenih.

"S podaljšanjem pogodbe smo želeli pokazati dve stvari. Najprej, da selektorju zaupamo, da verjamemo v njegovo dobro delo, da njegov položaj ni odvisen od vsake naslednje tekme, od dobre volje kogarkoli, niti od medijev ali kogarkoli drugega. Po drugi strani smo se začeli pogovarjati o dolgoročnejši strategiji razvoja slovenskega nogometa, ki bo zahtevala ogromno znanja in energije. Srečko je izrazil pripravljenost pri tem pomagati, za to smo mu na zvezi in jaz osebno hvaležni," zadovoljstva po podaljšanju sodelovanja ni skrival predsednik NZS Aleksander Čeferin.

Katanec je ostal zvest svojemu slogu, o novi pogodbi ni želel razpredati na dolgo in široko. "Hvala predsedniku za lepe besede. Vse je v osnovi povedal že on. Kar se tiče tekem – čakajo nas še štirje obračuni in upam, da bomo kvalifikacije končali na najboljši možen način. Upam, da bomo osvojili čim večje število točk ter se uvrstili na evropsko prvenstvo, kar je tudi naš cilj," je Ljubljančan pozornost hitro preusmeril na prihajajoči tekmi s Švico in Estonijo, a se kasneje vendarle dotaknil tudi nove pogodbe.

Na vprašanje, ali bo zdaj kaj bolj miren, je odgovoril: "Jaz nikoli nisem nervozen. Nervozen sem le na klopi, ker hočem zmagati in to je sporočilo fantom in javnosti, kaj in kako. Jaz sem bolj kritičen od predsednika. Prej bom samega sebe zamenjal, če bom videl, da določene stvari ne delam prav. Zadnjič sem prebral, da je Mourinho dejal, da sam s sabo ni zadovoljen (smeh). Sicer pa sodelujemo super, ni sporov, nihče se ne vmešava v moje delo … Če bom nezadovoljen, bom odšel sam. S konsenzom predsednika seveda."