© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2015 09:40:02

Najprej se je norčeval iz Burnleyja, zdaj bo zanj igral (video)

Reuters

Joey Barton je "enfant terrible" angleškega nogometa, ki se zaradi svojega obnašanja in izjav večkrat znajde v središču pozornosti medijev.

Prav nič drugače ni niti tokrat. Dvaintridesetletni vezist je v svoji karieri igral za Manchester City, Newcastle, Marseille in QPR. Slednjega je po koncu minule sezone zapustil, v teh dneh pa je dobil novega delodajalca.

Podpisal je enoletno pogodbo z Burnleyjem, ki je v minuli sezoni osvojil 19. mesto v premier ligi. S tem dosežkom ni uspel ohraniti premierligaškega statusa, zato bo v novi sezoni igral med drugoligaši. Trener Sean Dyche bo imel v tem tekmovanju v svojih vrstah tako tudi izkušenega in zelo svojeglavega fanta.

Bartonov prestop k Burnleyju pa je milo rečeno kar malo čuden - zaradi večih stvari. Ena od teh je, da je nekoč dejal, da ne bi nikoli igral v angleškem drugoligaškem tekmovanju, vendar pa se bo tokrat v tem njem preizkušal že drugič (prvič v dresu QPR-ja v sezoni 13/14).

Pred dvema letoma so mu navijači Burnleyja na svojem stadionu Turf Moor v glavo vrgli steklenico kokakole, Tretja stvar pa je stara dobro leto, takrat se je norčeval iz privržencev Burnleyja in kluba. Pri slednjem so namreč organizirali parado v čast osvojitve drugega mesta v drugi ligi, ki jim je prineslo napredovanje med elito. Na twitterju je namreč objavil zapis z naslednjimi besedami: "Mogoče smo zanič. Mogoče smo precenjeni, ampak nam vsaj ni treba živeti v Burnleyju!"

Takrat je Barton bival v Londonu, kar se bo zdaj spremenilo, saj je postal član Burnleya, iz katerega se je tako rad norčeval, zato se bo verjetno moral kar navaditi na življenje v tem mestu s približno 75 tisoč prebivalci, ki leži dvajset kilometrov severno od Manchestra. Zelo zanimivo pa bo tudi videti, kakšen bo zdaj njegov odnos z navijači omenjenega kluba.