© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
14.01.2015 09:51:24

Mura poka po šivih?

Drago Wernig - TAKA

Za soboškimi črno-belimi je slaba rezultatska jesen, še bolj skrb vzbujajoče pa so vse prej kot obetavne razmere v nekdanjem prekmurskem ponosu.

Sedem zmag, dva neodločena izida in štirje porazi. Takšen je bil učinek nogometašev Mure pod vodstvom Ferija Cifra v jesenskem delu prvenstva na tretjeligaškem vzhodu, kar je dovolj za šesto mesto na lestvici. Navijači so seveda pričakovali več. Preprosto se ne morejo in nočejo sprijazniti s tem, da so na lestvici bolje uvrščene ekipe, ki so bile nekoč pravšnje le za lažje prijateljske preizkušnje. Na vrhu so Odranci, sledijo Grad, Tromejnik, Rakičan ...

A da bi se želje privržencev črno-belih uresničile, bi se moralo v nekoč prekmurskem nogometnem ponosu marsikaj spremeniti. O tem ni niti najmanjšega dvoma. V Fazaneriji znova kronično primanjkuje denarja, v prvi polovici prvenstva ga menda ni bilo dovolj niti za sodniške stroške. Vendar to ni edina težava, prav tako primanjkuje tudi vizija, s pomočjo katere bi si v Murski Soboti prizadevali vsaj približati se nekdanjemu sijaju. Namesto tega Mura životari in vse kaže, da je v takšnih razmerah obupal tudi predsednik Damir Banfi, ki je po naših informacijah odstopil, njegov naslednik naj bi bil znan na prihajajoči skupščini. Slišati je namigovanja, da bi mnogi na čelu kluba najraje videli direktorja družbe Saubermacher Slovenija Rudolfa Horvata, pogledi so uprti tudi proti novemu soboškemu županu Aleksandru Jevšku.

K temu dodajmo, da se tudi nekdanji lendavski prvoligaš, ki prav tako tekmuje v 3. SNL – vzhod, ubada z veliki težavami, prihodnost Nafte naj bi bila prav tako dokaj negotova.