© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
13.01.2015 21:47:27

Keku vezist pobegnil neznano kam

Reuters

Kaj storiti, ko se zate ogreje Fiorentina? Lahko tudi to, kar je storil Mato Jajalo. A ravno priporočljivo ni.

Zimskega premora je konec tudi za Matjaža Keka, s svojimi varovanci iz hrvaškega prvoligaša Rijeke se je že začel pripravljati na drugi del sezone. Toda odhod prvega strelca Andreja Kramarića, ki bo odslej igral za Leicester City, ni edina skrb, ki ga muči v teh dneh. S še precej večjim začudenjem oziroma nezadovoljstvom in celo ogorčenjem je sprejel novico, da je tik po začetku priprav hotel v Rovinju zapustil Mato Jajalo. Nekdanji nogometaš Kölna bi moral priti na uvodni trening, a ga ni bilo. Malce pred tem je še sporočil, da ima ponudbo kluba, ki jo bo sprejel, nato pa je izginil neznano kam.

Da brez dovoljenja kluba, verjetno ni potrebno poudarjati. "Nič ne vemo. Povedal je, da ima ponudbo, ni pa povedal imena kluba. Niti nas nihče ne kontaktiral v povezavi z njim," je dejal športni direktor Rijeke Srećko Juričić in dodal v kritičnem tonu: "Takšno obnašanje je za profesionalca povsem nedopustno. Ne bomo dovolili, da se nekdo, ki ima z nami podpisano pogodbo, obnaša na takšen način. Pogodbeno je z nami vezan še za dve let in pol, za nameček pa nima nobene klavzule, ki bi mu dovoljevala kaj takšnega."

Šestindvajsetletnega nogometaša, ki se na telefonske klice ne javlja nikomur, zdaj čaka drastična kazen. No, ali bo vseeno izsilil prestop, pa bo prav zanimivo videti. Pa še tole: govori se, da se je za fanta iz Jajca ogrela Fiorentina, ki je morda prav v njem našla zamenjavo za Jasmina Kurtića. Slovenski reprezentančni vezist naj bi namreč do konca januarja zapustil Firence.