© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
14.01.2015 08:35:19

Klopp in Subotić pohvalila Slovenca

BVB

Kevin Kampl je hitro osvojil navijače Borussie, vedno bolj pa nase opozarja tudi Jon Gorenc Stanković.

Čeprav je bil mladi rojstnodnevni slavljenec Jon Gorenc Stanković (danes praznuje 19. rojstni dan) tisti, ki je odločil prvo tekmo Borussie iz Dortmunda v tem letu, je vplivni nemški časnik Kicker v naslovu poročila z obračuna vseeno omenil Kevina Kampla. In ni bil edini, ki je o reprezentantu Slovenije pisal s pohvalnimi besedami. Nasploh so bili številni mnenja, da se je dosedanji član Red Bulla iz Salzburga več kot izkazal, predvsem je navdušil s svojo dinamičnostjo, borbenostjo in vseprisotnostjo na igrišču.

"Kampl demonstriral svoje znanje," je iz Španije javil Kicker in med drugim zapisal, da komaj čaka na tekme, na katerih bosta v črno-rumenem dresu zaigrala Kampl in zvezdnik Marco Reus. "Dinamični dvojec," jima je Kicker že nadel vzdevek in dodal: "Kampl je odličen za igro hitrih protinapadov, za igro visokega ritma, igro hitrih gibov."

BILO JE RES V REDU
Tudi trener Borussie Jürgen Klopp je bil s tem, kar je Kampl pokazal v prvem polčasu obračuna s Sionom zadovoljen. "Kampl je odličen nogometaš. Zelo nam ustreza. V prvem polčasu je imel veliko dobrih trenutkov, predvsem za to, ker se dobro giblje po igrišču. Močen je na žogi, ima hitrost. Kar je pokazal, je bilo res v redu," ni skrival Klopp.

No, pa tudi nepričakovani junak Gorenc Stanković, ki je v Borussio le posojen s strani Domžal, ni ostal v senci. Javno ga je namreč pohvalil kolega iz obrambe Neven Subotić, ki se s Slovenci dobro razume – tudi zaradi tega, ker ima kar nekaj sorodnikov v deželici na sončni strani Alp. "Jon Gorenc Stanković se je tokrat res izkazal," je več kot dovolj povedal reprezentant Srbije.