© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
16.09.2014 08:56:54

Olimpija gostuje na Prevaljah

Arsen Perić

Danes bosta odigrani uvodni tekmi osmine finala slovenskega nogometnega pokala.

Za nogometaše Olimpije ni počitka, danes bodo spet na delu. Zmaje čaka gostovanje na Prevaljah, kjer se bodo v okviru osmine finala pokala pomerili z nekdanjim prvoligašem Korotanom. Tekma bo odigrana na umetni travi, začela se bo ob 18. uri, neposredno pa jo bo prenašala Nogometna zveza Slovenije na svoji spletni strani. "Pričakujem specifično tekmo proti nasprotniku, ki je nekoč že igral med najboljšimi slovenskimi ekipami, in verjamem, da bodo domači storili vse za morebitno presenečenje. Igrali bomo na umetni travnati površini, kar bo manjša prednost za Korotan, vendar smo profesionalci in zanima nas zgolj napredovanje v naslednji krog tekmovanja. Razen Aleksandra Rodića, katerega čaka ultrazvok poškodovane mečne mišice, so vsi igralci nared za nov obračun," je sporočil trener Olimpije Darko Karapetrović.

Že prej, ob 16. uri, se bo začela tekma med kranjsko Zarico in Celjem. Slednji je v vlogi absolutnega favorita, a je hkrati res, da Zarica v 3. SNL igra zelo dobro, po treh odigranih tekmah ima tri zmage, prav tako še ni prejela zadetka. "Želja je jasna, torej napredovanje v naslednji krog pokalnega tekmovanja. Nasprotnika maksimalno spoštujemo, temu primeren bo tudi pristop. Ob pravi želji in motivaciji, ki sta med igralci nedvomno prisotni, lahko računamo na nov uspeh," pravi trener Celja Simon Rožman.

Štiri tekme osmine finala bodo jutri, dve pa v kasnejšem terminu. Tekma Maribor - Radomlje je odpadla zaradi obveznosti vijoličastih v ligi prvakov, obračuna med Veržejem in Gorico pa ne bo, ker je igrišče drugoligaša po močnih padavinah pod vodo.

Pari osmine finala nogometnega pokala:

Danes
ZARICA KRANJ - CELJE (ob 16.00)
KOROTAN - OLIMPIJA (ob 18.00)

Jutri
TRIGLAV - DOMŽALE (ob 16.00)
TABOR SEŽANA - KOPER (ob 16.00)
ŠENČUR - ZAVRČ (ob 17.00)
RUDAR VELENJE - KRKA (ob 17.00)

Preloženo
MARIBOR - RADOMLJE
VERŽEJ - GORICA