© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
15.09.2014 19:35:25

Ne v Lendavi, na Ptuju

Drago Wernig - TAKA

V sredo bodo tekmovanje v ligi prvakov za mlade začeli tudi vijoličasti upi. Moči bodo prav tako merili s Sportingom, toda ne v Lendavi, kot je bilo predvideno, ampak v najstarejšem slovenskem mestu.

Za mladinsko ekipo Maribora bo sreda zgodovinski dan. Vijoličasti upi bodo odigrali svojo prvo tekmo v ligi prvakov za mlade, »udarili« se bodo z vrstniki lizbonskega Sportinga. To bi se moralo zgoditi v Lendavi, toda Prekmurje je v zadnjih dneh ujetnik vojne ujme in temu primerno je stanje igralne površine pod vinogradi. »Vodo nam je sicer uspelo odstraniti z igrišča, ki pa je tako mehko, da ne dovoljuje tako rekoč nikakršnega posega. Trudimo se po najboljših močeh, a proti naravi ne gre. Res je zelo mehko, noga se preprosto ugreza. Če sem povsem iskren, so možnosti za tekmo majhne,« je nejevoljen dejal Marjan Drvarič, ki je v občini Lendava odgovoren za športno infrastrukturo.

Nekaj ur pozneje je prišla potrditev, da so bili Mariborčani ob soglasju Uefe prisiljeni prestaviti prizorišče dvoboja, varovanci trenerja Damjana Gajserja se bodo z zeleno-belimi iz portugalske prestolnice pomerili na Ptuju. Tekma na stadionu v najstarejšem slovenskem mestu se bo začela ob 13.30, vstop je prost.